Doctor Ortoped Andrei Bogdan Ioan

  • 10 mart. 2013
  • Raspunsuri: 701
  • Vizualizari: 78.037

Screenshot_1

 

Calificative: vezi profil                                    Facebook: vezi profil

Sfatul Medicului: vezi profil                            Google+: vezi profil

 

Ma numesc Andrei Bogdan Ioan si sunt este medic ortoped in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si colaborator al sistemelor medicale: Medlife si Centrokinetic. Ca o scurta istorie a carierei mele, am absolvit facultatea de medicina la Targu Mures, ulterior al luat examenul de rezidentiat pe ortopedie, Bucuresti si am inceput cariera de rezident la Spitalul de Urgenta Sfantu Pantelimon, sub egida prof. dr. Cristea Stefan, unde am lucrat 3 ani. In aceasta perioada am efectuat si 2 stagii de pregatire in spitalul Sahlgrenska Goteborg, Suedia, sub egida dr. Branemark. Imediat dupa ce am inceput cariera de medic am dat examen de preparator universitar in cadrul catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila Bucuresti, unde am profesat timp de 5 ani, efectuand o activitate didactica intensa alaturi de studentii mei. In 2008, m-am tranferat la spitalul universitar Elias, unde am profesat timp de 1 an alaturi de prof. dr. H. Orban, participand la peste 200 de artroplastii de genunchi si sold. Ulterior m-am transferat la spitalul de Urgenta Floreasca, in cadrul sectiei prof. dr. Popescu Ghe.

Inca din anul 2009 am inceput sa profesez in mediu privat, initial in provincie in clinica Medis din Campina, ulterior in Bucuresti la clinica SOS. In anul 2011 am inceput o colaborare cu sistemul Medicover, atat la spital cat si in policlinica. In anul 2013 m-am transferat in sistemul medical Sanador, avand activitate preponderenta in cadrul spitalului, in care am efectuat pana in prezent in jur de 800 de interventii chirurgicale. Totodata ofer consultatii in cadrul clinicii Centrokinetic.

Din anul 2008 sunt doctorant in stiinte medicate „Osseointegrarea si protezarea in amputatiile membrului superior”, iar din 2009 Colaborator la Institutul de Biochimie al Academiei Romane in cadrul proiectului de cercetare: „Biocompatibilitatea filmelor de hidroxiapatita depuse pe materiale de tip implant”, iar din septembrie 2015 Doctor in Medicina.

In 2016 am devenit Sef de Lucrari in cadrul Catedrei de Ortopedie a UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Pe parcursul carierei mele am devenit membru in mai multe societati medicale romanesti si internationale:

sorotIsposrats

EFASesska

Ma caracterizez ca o persoana probabil foarte ambitioasa, corecta, civilizata, obsedata de munca mea,  dedicand in jur de 12 ore pe zi pentru ceea ce fac. Am ajuns la concluzia ca ortopedia este singurul hobby pe care il am, dar sunt fericit cu ceea ce fac, cand am rezultate si cand vad pacienti fericiti, care in acelasi timp ma apreciaza pentru ceea ce fac.

In ultimii ani m-am supraspecializat în chirurgie artroscopica – miniinvaziva, efectuand pana in prezent peste 2500 de artroscopii de genunchi, glezna si umar ( meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, repararea instabilitatilor de rotula, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj). Am efectuat cursuri de specialitate in Germania, Austria, Polonia, Spania, Suedia, Slovenia, Italia, Belgia si Franta. Am reusit sa ajung sa cunosc cei mai buni ortopezi din lume specializati in chirurgia minniinvaziva a umarului si genunchiului, sa vad cum gandesc, ce fac, cum pun indicatiile medicale si care sunt tehnicile chirurgicale pe care le folosesc. Cred ca mai am foarte multe de invatat, mai ales ca medicina este intr-un deceniu in care evolueaza extrem de rapid, in fiecare an aparand noi si noi tehnici si implanturi. Ca particularitati in profesia mea: am reusit impreuna cu echipa mea sa efectuam reconstuctii ligamentare personalizate la nivelul genunchiului cu rezultate remarcabile, in special pentru LIA, am obtinut rezultate foarte bune in suturile meniscale, aceasta fiind principala abordare in tratamentul acestei patologii, folosim frecvent terapiile biologice care la nivel mondial vor fi cel mai mare progres in urmatoarele 2 decenii, am ajuns la un nivel bun in chirurgia umarului, o chirurgie mult mai greu abordabila decat cea a genunchiului. Ar fi foarte multe de spus despre ceea ce facem ca echipa, incepand cu investigarea pacientului, tehnici chiruricale si metode de recuperare. Daca aveti rabdare, le veti gasi in site-ul nostru care insumeaza in prezent 450 de articole, fiind cel mai complex, explicit si vizitat site de ortopedie din Roamania. Acest site reprezinta munca mea si a echipei mele de peste 3 ani, si va spun sincer ca scriem si modificam, adaugam, schimbam idei zilnic, astfel incat sa il facem cat mai util pentru pacienti.

Medicina sportiva este un domeniu de mare interes pentru mine, de aceea am publicat peste 150 de articole de specialitate, incercand sa explic patologia frecvent intalnita la nivelul umarului si genunchiului. Am o colaborare stansa cu medici radiologi supraspecializati in patologia sitemului osteo-articular, atat in Romania cat si in Olanda, reusind prin investigatii paraclinice de specialitate (ecografie, CT, RMN) sa elucidez si sa tratez cu succes patologia sportiva. As putea sa remarc aportul dr Ghiea Sorin, medic primar radiolog, Presedintele Societatii Romane de Imagistica Musculo-Scheletala, si al dnei dr. Tache Georgiana, medic colaborator al centrului de recuperare Centrokinetic.

In prezent, pot spune ca ma consider in primul rand un clinician foarte bun, pentru ca citind si scriind atatea articole am reusit sa aprofundez foarte multe informatii, necesare formularii unui diagnostic corect. Eu consider ca primul pas in tratarea unei boli, este un diagnostic corect. Am o experienta extrem de bogata, acumulata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice: artroze, tendinite, fasceite, rupturi musculare, efectand peste 5000 de infiltratii (solutii vascoelastice, antiinflamatoare, PRP, STEM cells).

In prezent domeniile de interes sunt reprezentate si de chirurgia piciorului, de aceea am efectuat cursuri de suprespecializare in Germania, Polonia si Belgia, si am tratat cu succes urmatoarele afectiuni: hallux valgus (monturi), hallux rigidus, degetul in ciocan, picior plat valg. Statistic in ultimii 4 ani am efectuat in cadrul spitalului Sanador in jur de 200 de corectii la nivelul gleznei si piciorului. In 2014 am reusit sa aduc in Romania cura chirurgicala pentru picior plat valg cu Hyprocure, aceasta fiind cea mai performanta, putin invaziva si de succes metoda folosita in lume. In 2015 erau peste 30000 de pacienti tratati cu succes in lume, in peste 60 de tari. In Romania am operat peste 50 de pacienti prin aceasta metoda, corectia fiind completa. Pentru mai multe informatii va invit sa accesati: http://picior-plat.ro/

Am participat la numeroase cursuri postuniversitare şi stagii de pregătire organizate de societati de specialitate sau universitati medicale de renume in Germania, Austria, Suedia, Franţa, Polonia, Belgia, Slovenia şi Romania. In prezent lunar particip la conferinte, simpozioane, cursuri, congrese, pentru ca eu consider ca pentru a progresa am nevoie sa indeplinesc doi parametrii: sa capat experienta din ceea ce fac alti colegi, si sa capat experienta din ceea ce fac eu.

In anul 2016, m-am alaturat proiectului Centrokinetic, probabil una dintre cele mai bune clinici de recuperare din Bucuresti. Imi doresc ca in aceasta clinica sa pot coordona pacientii corect din punct de vedere al recuperarii, alaturi de dna dr. Simona Savulescu, deoarece consider ca rezultatul final al oricarui tratament ortopedic depinde in mare masura de procesul de recuperare. Am reusit sa implementam in acest proiect sistemul Reflex (un program de urmarire a pacientului in cursul procesului de recuperare, cu ajutorul unor senzori), placa Quickboard pentru testarea si recuperarea pacientilor. Sunt mandru sa lucrez alaturi de multi oameni extrem de bine pregatiti precum Alin Voica, Christos Poulis, Oana Antonic, Alina Iatan, Cornle Dragoi, etc, o adevarata echipa care ma ajuta sa ofer pacientilor programe complete de recuperare.

Cursuri postuniversitare:   

  • 2007 – Sp.Clinic Foisor, Aborduri chirurgicale – sold MIS in artroplastia primara
  • 2007 – Sp. Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Ecografia in diagnosticul precoce al luxatiei congenitale sold.
  • 2007 – Sp. Clinic Colentina, 2010-Sp.Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Actualitati in chirurgia piciorului-hallux valgus
  • 2008 – Sp.Cinic de Urgenta Sf. Pantelmon, Artroscopia genunchiului –  ligamentoplastia ACL.
  • 2008 – Viena, Austria, International Shoulder Course
  • 2008 – Sp Universitar de Urgental, Principii de baza in artroscopia de genunchi
  • 2008 – Graz, Austria, Basic arthroscopic course – knee, shoulder
  • 2008 – Poiana Brasov, Curs AO: Principii in Managementul Operator al Fracturilor
  • Mai 2009, septembrie 2009 – Shalgreska Hospital Goteborg, Suedia, Stagiu de pregatire
  • 2009 – Strasbourg, France, Advance arthroscopic course: knee
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Tratamentul actual in fracturile supra – condiliene femur
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Date moderne de fiziologie si patologie osoasa: particularitati ale fracturii pe osteoporoza.
  • 2011 – Oslo, Norvegia, Artroscopia si chirurgia genunchiului, Societatea Europeană de Traumatologie Sportivă
  • 2011 – Paris, Franta, Tehnici chirurgicale minim invazive în artroplastia de sold anterolaterală
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Conduita terapeutica in fractura de femur la politraumatizati.
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Osteosinteza in fracturile de col femural.
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Mainii
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Gleznei si Piciorului
  • 2012 – Strasboug, Franta, Challenges in the proximal Femur
  • 2012 – Lyon, France, Stagiu de pregatire – chirurgia gleznei si piciorului (hallux valgus, picior plat)
  • 2012 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire – ligamentoplastie, transplant de cartilaj articular
  • 2013 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea genunchiului Stryker
  • 2013 – Munchen, Germania, Course shoulder and knee surgery – Artro lab
  • 2013 – Wels, Austria, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea soldului Stryker
  • 2014 – Poznan, Polonia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2014 mai – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Paris, Franta, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 octombrie – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire in artroscopia de umar si genunchi
  • 2015 – Advence Course on Shoulder Arthroscopy, Val d’Isere, Franta
  • 2015 – Munchen, Germania, Curs de chirurgie a gleznei si piciorului
  • 2015 – Anwerp, Belgia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2015 – Bucuresti, Curs Stryker: Metode osteosinteza la nivelul membrului superior
  • 2015 – Bucuresti, Curs Ronda Medical: Metode de fixare in reconstructia LIA
  • 2015 – Lyon, Franta, ISAKOS Congress
  • 2015 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
  • 2015 – Timisoara, Romania, Al XX-lea Congres National de Radiologie si Imagistica Medicala – in calitate de Lector: „Corelatii clinice, paraclinice si terapeutice  in patologia umarului”
  • 2015 – Banja Luka, Bosnia, VI Balkan Congress of Arthroscopy, Sports Traumatology and Knee Surgery
  • 2015 – Berlin, Germania, Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery-Berlin: GIII Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery
  • 2015 – Bucuresti Romania, al XVI-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie
  • 2016 – Val d’Isere, Franta, 6th Advence Course on Knee Arthroscopy
  • 2016 – Bucuresti, Romania, SRATS Congress (Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva)
  • 2016 – Novi Sad, Serbia, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells, PRP)
  • 2016 – Barcelona, Spania, 17th ESSKA Congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
  • 2016 – Bucuresti, Romania, Curs de Rezonanta Magnetica si Ecografie in Patologia Articulatiilor Gleznei si Cotului, incitat in calitate de Lector: „Traumatologia sportiva la nivelul gleznei si cotului”
  • 2016 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
  • 2016 – Amsterdam, Olanda, Stagiu de pregatire in chirurgia miniinvaziva a umarului  Dr. Maarten van der List
  • 2016 – Bucuresti, Al II-lea Congres al Clubului Regal al Medicilor
  • 2017 – Munchen, Germania, Advance shoulder surgery – Artro lab
  • 2017 – Budapesta, Ungaria, EFAS (Cogresul European de Chirurgia Gleznei si Piciorului)
  • 2017 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
  • 2017 – Bucuresti, Tehnici reconstructive ale cartilajului articular
  • 2017 – Timisoara, Congresul National de Ortopedie si Traumatologie
  • 2017 – Poznan, Polonia, Advanced Knee and Shoulder Arthroscopic Course (RehaClinic)
  • 2018 – Bucuresti, Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva, SRATS
  • 2018 – Glasgow, Scotia, 18th ESSKA congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
  • 2018 – Budapesta, Ungaria, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells BMAC, PRP, LipoGems)
  • 2018 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
  • 2018 –  Belgrad, Serbia, Al 5-lea Simpoziin de Medicina Regenerativa, Speaker Invited cu lucrarea „Importanta terapiilor regenerative in reconstructia logamentului incrucisat anterior”
  • 2019 – Torino, Italia, Curs de terapie regenerativa: Transferul de microgrefe cartilaginoase in afectiunile ortopedice
  • 2019 – Londra, Anglia, Advanced knee course (leziuni complexe multiligamentare la nivelul genunchiului

Domeniile  mele de interes profesional sunt:

Chirurgie artroscopica – miniinvaziva (genunchi, umar, glezna): transplante ligamentare (LIA, LIP, MPFL, LCL, ALL, CC Ligaments) – autogrefe/alogrefe/grefe sintetice, autotransplate osteocartilaginoase, osoase, augmentari ligamentare, osoase, artrodeza artroscopica de glezna, refacerea instabilitatii umarului, reinsertia coafei muschilor rotatori (supraspinos, infraspinos, substapular),  tenodeza muschi biceps brahial, capsulectomie in frosen shoulder.

Terapiile regeneratice cu PRP, cel STEM.

Chirurgia picicorului (Hallux valgus, Hallux rigidus, Deget in ciocan, Tailor bunion, Metatarsalgii, Picior plat, Picior cav).

 

Contact:

Ofer  consultatii miercuri sau vineri in cadrul clinicii Centrokinetic, in intervalul orar 14.00-19.00. Pentru programari va rog sunati la nr: 0786602299 sau 0755055216.

In incheierea acestei prezentari as dori sa adaug ca imi doresc intotdeauna sa existe un respect reciproc intre medic si pacient, pentru ca eu personal ma gandesc sa aplic doar tratamente  corecte, rapide si eficiente. Iar acest deziderat nu poate fi obtinut fara ajutorul echipei mele:

Dr, Ghiea Sorin 

FotografulTAU-9928 FotografulTAU-9884

 

  • Dr. Onut Ciprian – medic rezident ortoped
  • Nedelea Daniel – asistent medical
4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

701 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Buna ziua , Ma numesc Lucian Vladut. Am fost diagnosticat in luna Iulie cu sindrom de împingement ischio-femural in urma unui RMN pe care l-am facut din cauza unor dureri insuportabile in piciorul stâng , regiunea superioară . Din păcate diagnosticul i-a pus in dificultate pe medicii ortopezi si neurologi la care am fost . Doar un medic neurolog , in urma unui control mi-a spus ca pe langa compresia nervului sciatic in spațiul ischio-femural e posibil sa mai am un sindrom de împingement al mușchiului piriform dat fiind durerile din fese . Din ce am citit pe Internet in… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa mergeti in acest caz la Coloana Medicala la Dr. Druta. Are cea mai mare experienta in aceste cazuri.
Numai bine!

Anonymous

buna seara ,d-le doctor.am o tendinoza la tendonul achilian,cronica de peste 3 ani.care potrivit dr.ortoped nu are nici o sansa de vindecare ,doar prin interventie chirurgicala.daca se poate va rog frumos parerea dumneavoastra .multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Daca este de peste 3 ani, atunci situatia nu este imbucuratoare.
Se poate incerca o terapie regenerativa, iar daca nu da rezultate sau ati incercat si nu a dat rezultate, ramane doar tratamentul chirurgical.
Numai bine!

Anonymous

multumesc pentru raspuns.de terapia regenerativa cu trombocite sau celule stem.azi am aflat prima data de la d-voastra prin articolul scris .eu sant din ardeal si vreau sa fac o programare la tel.afisat.cred ca este necesar sa incerc asa ceva inainte de o eventuala interventie chirurgica.

Andrei Ioan Bogdan

Va astept. Numai bine!

Anonymous

Bună seara domnule doctor .am și eu nevoie de sfatul dumneavoastră .mama mea în vârstă de 63 ani a fost operată artroscopic la umărul drept ceva de supraspinos .ortopedul de la clinica privată mi a spus ca humerusul atingea de partea de sus a umărului și ca a lărgit spațiul în urma intervenției chirurgicale pentru a nu mai atinge os pe os .la început a crezut ca atinge de clavicula dar în timpul operației a constatat ca nu atinge clavicula.mama are și diabet ia pastile nu insulină 150 180 diabetul .a trecut patru luni în care a avut dureri ca… Read more »

Anonymous

Da domnule doctor am primit și rezultatul pentru mama .diagnostic sindrom de inpingement acromiotuberozitar cu subacromiala umăr drept .operată.are și diabet beton cum v am scris 150 200 și hipotiroidie.mai scrie ca se intervine chirurgical și se practica decompresia artroscopica subacromiodeltoidiana umăr drept.recuperărilor au fost făcute tot acolo 10 ședințe plus acasă exerciții. Va dau și rezultatul RMN:geoda cap humeral .tenosinovita supraspinos in portiunea distala .osteoartrita acromio-clavicula ra.

Andrei Ioan Bogdan

Teoretic si practic tratamentul a fost corect, dar nu pot sa spun daca din punct de vedere chirurgical a fost corect sau nu. Pentru ca nu am participat la operatie, dar indicatia a fost corecta.
Va sfatuiesc sa continuati fizio-kinetoterapia cu o echipa specializata.
Numai bine!

Anonymous

Va mulțumesc mult de tot și cu următoarea ocazie dacă va mai fi la dumneavoastră o sa ajungem .nu v am văzut dar după cum îndrumați și cum răspundeți la toată lumea și cum lumea este mulțumită după intervențiile dumneavoastră sunteți un om bun.sănătate și numai bine.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Informatiile oferite sunt insuficiente, in sensul ca avea ceva la supraspinos…acel ceva ce inseamna mai exact? ce operatie a avut exact? ce protocol de recuperare a urmat? Nu pot da un sfat obiectiv fara aceste informatii. In mod normal perioada medie in care ar trebui sa se simta bine este de 6 luni.
Numai bine!

Anonymous

BUNA SEARA, va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac ; am probleme cu genunchii : am facut RMN la ambii genunchi iar rezultatul esteurmatorul: IRM GENUNCHI BILATERAL NATIV: Protocol de examinarea :sagital; si coronal T2 ,coronal si sagitalPDFat Sat ,coronal T1 si axialT2 Imagini partial artefactate de miscarile pacvientei ; sub aceasta rezerva examenul IRM evidentiaza : -segmente osoase articulare-cu pozitie normala .fara leziuni osoase plaje de maduva hematogena resatnata in metafizele tibio-femurala ,bilateral – ligamente colaterale medial si fibular ,ligammete incrucisate anterior si posterior tendoane patelar si cvadrigeminal ,retinacule patelare (medila,lateral,transvers)-aspect normal. – flid intasionovial in… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
V-a luat cam mult sa scrieti acest mesaj…mi-a luat si mie ceva sa il citesc.
Merita sa faceti artroscopii ca sa mai prelungiti viata acestor genunchi si trebuie sa slabiti neaparat.
Va astept la o consultatie ca sa discutam mai multe.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua

Am facut trei operatii pentru menisc.
Am dureri de genunchi.
Am facut RMN,si ar rebui sa mi se faca protezarea genunchiului.
Am 61 ani. Din RMN rezulta ca ligamentele sunt bune.Asi dori sa stiu daca in acest caz pot beneficia de o proteza care imi va permite un grad mai mare de miscare. VA POT TRIMITE CD ul DUMNEAVOASTRA, cu RMN ul si interpretarea?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va astept la o consultatie ca sa putem discuta despre aceasta problema medicala, in functie de particularitatile cazului dstra.
Numai bine!

Anonymous

Domnule doctor am 50 ani si as vrea sa stiu daca la varsta asta as mai putea face ceva pentru platfus . Daca da, ce investigatii preliminare trebuiesc facute inainte de a ma programa la dumneavoastra. Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Puteti face si la 70 de ani…
Varsta nu este un impediment.
Va rog sa veniti initial la o consultatie, sa vad cum arata picioarele. Apoi faceti investigatii daca este cazul.
Procedura este rapida.
Pentru programari: 0786602299.
Numai bine!

Anonymous

Va multumesc pentru raspuns, o sa sun sa ma programez pentru consultatie.

Anonymous

Buna ziua!

Am avut o entorsa de genunchi, si am facut un RMN. Rezultatul RMN-ului este:
Ruptura LIA. Leziuni fribrilare si inflamatorii ale LIP. Menisc medial protruzionat. Edem osos la nivelul condilului femural medial (asociat cu eroziune cartilaginoasa) si platoului tibial postero-medial. Modificari gonatrozice incipiente, la nivel medial. Usoara ingrosare sinoviala si colectie lichidiana in cantitate mica/media.

Recomandarea medicului este:
– ligamentoplastie
– reparare leziune cartilaj – microfracturi.

Imi puteti recomanda un ortoped bun din Cluj-Napoca?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Tratamentul indicat este corect, iar medicii sunt buni, fara sa va pot da nume punctual.
Numai bine!

Anonymous

Bună dimineața. Am 40 ani și sufăr de necroza de cap femural bilaterala.am fost la dvs.aseară la consult în clinica cutera și în urma discuției purtate cu dvs.m-am hotărât ptr.a ma opera (proteza)cat mai repede posibil la un sold,urmând după perioada de 6 luni sa ma operez și la celalalt.va mulțumesc mult și aștept un răspuns de la dvs

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Dati-mi un mail de intampina va rog pe dr.andrei.bogdan@gmail.com

Anonymous

Buna ziua, Pe 1 ian 2016 am avut un accident la ski si in urma examenului RMN am genunchiul drept afectat cu: – ruptura completa LIA; – ruptura partiala a fibrelor LCM in 1/3 superioara; – ruptura partiala a muschiului politeu la jonctiunea tendino-musculara; – meniscuri cu semnal omogen; – LCL si LIP – fara modificari aparente; – traiecte radiare complexe de fisura osoasa si impactare trabeculara a osului spongios in regiunea marginala postero-externa a epifizei tibiale proximale, cu interesarea corticalei superioare si a suprafetei articulare tibio-peroniere, fara deplasare; – modificari similare la nivelul capului peroneului, fara deplasare; – arii… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa stati in orteza doar 2 saptamani, apoi sa incepeti fizio-kinetoterapia. Dupa 6-8 saptamani va sfatuiesc sa faceti ligamentoplastie.
Numai bine!

Anonymous

buna seara,

Am 56 de ani , 1,63m inaltime , 68 kg. Diagnosticul meu este hallux rigidus la piciorul drept. Era dureros la incaltaminte noua iar acum a devenit dureros si la mers. Intrebarea mea este daca se poate opera, cat la suta se poate recupera si care este costul operatiei. Daca se opereaza, in timp poate sa reapara hallux rigidus?

multumesc,

Lila Felie

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Trebuie sa va consult, sa va explic…exista 3 tehnici chirurgicale, iar cea corecta se alege in functie de particularitatea cazului.
Va astept sa discutam. Numai bine!

Anonymous

domnul doctor am si eu o intrebare:pentru refacerea cartilajului la genunchi am inteles ca in momentul de fata se pot face niste infiltratii cu celule stem sau ceva de genul ca nu sunt prea bine informat,intrebarea mea este ca sa mi se faca aceasta infiltratie trebuie sa fiu operat?si cam cat ar dura recuperarea?va multumesc,dak se poate va rog saimi trimeteti raspuns pe adresa de email.bazoiclaudiu@yahoo.com

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Operat e mult spus. Stati cateva ore in spital si recoltarea presupune o incizie la piele de 2-3mm.
Pacientul merge din ziua interventiei.
Numai bine!

Anonymous

Am vb la sanador si mi sa spus ca se sta o zi in spital si a doua zi se pleaca acasa.dupa ca plec din spital se face ceva recuperare?pot merge la serviciu imediat in ziua urmatoare?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Da puteti merge normal, sau 90% ca un om normal. Cu serviciul: cateva zile ar trebui sa stati mai linistit. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua Doresc si eu un sfat, pe data de 3/1/2016 amcazut, mam accidentat la piciorul drept la glezna, mam dus de urgenta la spitalu giurgiu, in urma radiografiei, am intrebat doctorul mia sa zis ca nu este nimic grav, miau pus o orteza gipsata, o asistenta mia zis ca e vorba de o fisura mica, miau prescris o reteta cu aspenter, tador si agocalmin. Pe data de 8/1/2016 mam dus la doctorul care ma vazut pe data de 3 iam zis ca gipsu este incomod nu este pus bine, laba picorului se umflase si sa invinetit spre degete, lam… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Da, ati fost tratat foarte corect. Nu va faceti griji pentru ca o sa va reveniti complet. Trebuie totusi sa veniti sa va vad, sa stiu si eu cum esta fractura ca sa va sfatuiesc in continuare. Pentru programari: 0786602299. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua,
tatal meu in varsta de 72 de ani este diagnosticat cu gonartroza avansata genunchi drept. S-a recomandat o interventie pt. proteza . Ma intereseaza daca prin programul national poate beneficia de o asemenea interventie, daca exista un termen de asteptare si daca puteti face dumneavoastra aceasta interventie chirurgicala . Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Da poate beneficia, eu pot sa il operez in Spitalul Sanador.
Perioada dintre momentul programarii si cel operator este de 1 luna.
Numai bine!

Anonymous

Bună ziua! Sunt o pacientă care pe 28.02.2016 împlinește 52 de ani. La un an și patru luni m-am îmbolnăvit de poliomielită localizată pe membrul inferior drept, așa că acum am sechele constând în subdezvoltare osoasă, atrofie musculară și scurtare de 7,5 cm. La vârsta de 10 ani și jumătate , am avut o intervenție – osteotomie de derotare a gambei – menită să-mi permită să calc pe talpă, deoarece până atunci călcam pe cantul extern al tălpii. Am și „genu valgum”, iar glezna a devenit în timp batantă, astfel încât dacă atunci când pășeam, iar sub talpă era o… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Ca sa va ajut sa luati o decizie trebuie sa veniti sa vad exact despre ce este vorba si radiografiile. Situatia este complicata din pacate si ambele variante emise de ceilalti medici ortopezi sunt corecte. Sincer v-as sfatui sa mergeti catre o protezare, kinetoterapie continua, sa aveti o greutate optima. Iar in timp daca proteza se decimenteaza, se poate face artrodeza. O proteza de revizie de genunchi cu coada lunga si fixare mai buna, v-ar ajuta mai mult. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua In urma cu 3 saptamani am alunecat pe o suprafata cu gresie pe care se formase o pelicula de gheata. Am simtit dureri la genunchiul stang. Sfatuit de un medic generalist am stat in repaos la pat cu piciorul sprijinit de o perna si am aplicat gheata. In primele 2 zile, pentru deplasare am folosit carje. In urmatoarele zile durerea fiind mai putin acuta m-am deplasat cu ajutorul unui baston. Genunchiul a devenit tot mai flexibil si m-am deplasat pe distante scurte ajutat de baston (in momentul de fata pot flexa genunchiul doar pana la 90 de grade… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Din rezultatul RMN, situatia nu este grava. Acum sincer ar fi bine sa veniti sa vad si eu filmele ca sa nu existe probleme nediagnosticate si sa va treziti peste 3-6 luni cu alte probleme. Dar conform RMN-lui, trebuie sa stati in repaus relativ 3 saptamani. Primele 3 saptamani: orteza cu balama, la mers in extensie completa cu incarcare partiala, carje / fizioterapie / kinetoterapie cu flexie 0-90 de grade / Voltaren gel Saptamanile 4-6: kinetoterapie asidua, mers cu orteza cu flexie 0-60 in timpul mersului, si 0-120 la kinetoterapie / Voltaren / gheata La 8 saptamani, ar… Read more »

Anonymous

Buna ziua domnule doctor am sufetit in urma unei partide de fotbal ruperea ligamentului incrucisat anterior si cea a ligamentului colateral medial vroiam sa va intreb daca pot fi operate ambele in aceias operatie si daca traducerea din rmn ruperea recenta ligament colateral medial inseamna ca e rupt de tot va multumesc din suflet.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. In 90% din cazuri ligamentul colateral medial(LCM) nu are indicatie operatorie.El are un strat profund de fibre si unul superficial. Are indicatie operatorie doar daca se rupe si cel profund, asta insemnand instabilitate foarte mare. LIA are indicatie operatorie. Daca colateralul intern nu trebuie operat, atunci 2 saptamani imobilizare, apoi 4 fizio – kinetoterapie, apoi reconstructie LIA. Daca LCM trebuie reparat, atunci el se opereaza cat mai repede, apoi se face recuperare pana la 2-3 luni, apoi se face reconstructie LIA. Acesta este protocolul european. Orice abatere de la aceasta schema, este o mare greseala. Va doresc numai… Read more »

Anonymous

Va mutumesc din suflet domnule doctor pentru raspuns dar as mai indrazni sa va intreb daca instabilitatea mare la LCM se traduce prin: dupa acidentare am incercat sa fac catva pasi dar imi fugea genunchiul spre interior foarte anatomic adica efectiv nu puteam merge cu el

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Cam da, asta insemna.
Probabil trebuie stabilizat, cat mai repede puteti. Ca tehnica se face o fixare cu 2 ancore si o bandeleta speciala de la firma Arthrex. Tehnica se numeste internal bracing. Dupa 3 luni se face ligamentoplastie.
Numai bine!

Anonymous

La felul cum le raspundeti oamenilor va pot considera un inger va multumesc frumos si va doresc multa sanatate si fericire si ma bucur mult ca exista oameni ca dumneavoastra .!

Anonymous

Buna seara, am efectuat un rmn fetitei mele de 10 ani si jumatate iar rezultatul a fost urmatorul:aspect irm sugestiv pentru displazie trohleara; usor edem osos la nivel condilian femural si mai putin evident epifizar tibial; leziune grad 2 MM. Ce ar trebui sa facem in continuare?

Anonymous

Buna seara vreau sa va intreb daca ati jntalnit in leziunile de menisc grad Il si lll arsuri in zona genunchiului si pe picior in jos….nervii gambei iritati cu dureri si fasciculatii ale muschilor.
Mentionez ca durerea este de 1an si nimeni nu ma lamureste ce este…va pot trimite RMNul meu?….multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Aceste simptome nu sunt de la menisc in mod sigur.
Discutati cu un medic neurolog.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua,am un baiat de 20 de ani care practica jocul de handbal.In urma unei accidentari(a cazut pe sold)i s-a umflat f.tare locul respectiv.Ni s-a sugerat ca nu ar fi bine sa i se extraga lichidul.Dupa o jumatate de an umflatura aproape ca a disparut numai ca au inceput durerile de sold.Diagnosticul pus in urma RMN-ului este de bursita de iliopsoas stanga(antero-median de tendonul muschiului iliopsoas in stanga exista o colectie lichidiana fusiforma,ce insoteste tendonul pe o distanta de apx.47mm,cu aspect de bursita de iliopsoas stang).Daca sunteti amabil as dori sa-mi spuneti care ar fi pasii de urmat in continuare.Noi… Read more »

Anonymous

Buna ziua! Am 46 de ani si acum 10 luni am calcat stramb pe strada si am cazut cu genunchiul rasucit. In felul acesta mi-am rupt 3 ligamente: Ligamentul colateral extern, LIP si LIA. Ligamentul colateral mi-a fost refacut acum 10 luni. In prezent ma descurc destul de greu deoarece nu am stabilitate pe piciorul bolnav, nu pot urca scari si de coborat nici nu poate fi vorba. Pratic nu pot pleca singura pe strada. Pentru a ,,repara,, piciorul am nevoie de reconstructia LIP si LIA . Am cerut o oferta de pret la clinica privata in cadrul careia mi-a… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Din pacate operatia dstra este foarte complicata, si este nevoie de multe implanturi, de aceea costul interventiei este atat de mare.
Va doresc succes si va sfatuiesc sa aveti grija ce cautati pentru ca sunt foarte putini medici care fac o asemenea interventie.
Numai bine!

Anonymous

Domnule doctor, ce stiti despre sindromul Bertolotti?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Este un sindrom la nivelul coloanei lombare, dar nu este specialitatea mea. Numai bine!

Anonymous

Buna seara,domnule doctor. Ma numesc Bogdan Anghel si am 18 ani. In urma unui meci de fotbal m-am ales cu dureri la genunchiul drept. Am mers la diferiti medici care mi-au dat diferite diagnostice.Unul din ei mi-a spus ca trebuie sa ma operez de menisc,altul mi-a spus ca am doar ciupitura de menisc,un altul mi-a spus ca nu am nimic si mi-a recomandat impachetari cu lioton gel si fastum gel.Am facut aceste impachetari dar tot am dureri.Am facut si IRM iar rezultatul e urmatorul: Secvente efectuate:sagital STIR,PD,axial PD fat sat,coronal T1. Fara modificari de semnal T1,STIR la nivelul segmentelor osoase… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Conform descrierii RMN, dar e o parere subiectiva fara sa vad filmele, nu trebuie sa va operati. Infiltratia propusa probabil este tratamentul corect. Numai bine!

Anonymous

Buna seara. Ma numesc Beniamin am 26 de ani, vara anului trecut prin luna Iulie m-am accidentat la fotbal. Am facut RMN, mi-au zis ca am ruptura LIA.
Eu sunt din Oradea, nu vreau sa ma operez la Oradea din anumite motive, m-ar interesa, care sunt costurile acestei operatii? Din cate am auzit acele suruburi sunt scumpe!? As vrea sa stiu, daca voi putea practica din nou fotbalul la acelasi nivel? Deoarece am auzit tot felul de pareri ca nu voi mai putea juca, sau ca va fi prea instabil. Va multumesc anticipat. O seara frumoasa!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Legat de rezultate: operatia in prezent are rezultate remarcabile, dar per ansamblu este foarte greu ca genunchiul sa fie exact ca inainte de operatie, sau ca si cum niciodata nu v-ati accidentat. Exista multe statistici, iar rata de recidiva este de 7-8% in lume, 4% la barbati…iar rata de reintoarcere la acelasi nivel de performanta sportiva este de 60%.
Daca sunteti sportiv amator, va intoarceti fara probleme daca respectati exact pasii recuperarii.
Legat de costuri: va pot ajuta sa va procurati acele suruburi prin programul national de traumatologie sportiva.
Dati-mi un mail pe dr.andrei.bogdan@gmail.com
Numai bine!

Anonymous

Bună ziua!
Sînt din Republica Moldova.Am un baiat de 11 ani cu paralizie cerebrala infantilî și are picior valg.Puteți să ne dați un sfat domnule doctor.
Mulțumesc anticipat!

Anonymous

Bună ziua!
Sînt din Republica Moldova.Am un baiat de 11 ani cu paralizie cerebrala infantilî și are picior valg.Puteți să ne dați un sfat domnule doctor.
Mulțumesc anticipat!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Imi pare rau pentru diagnostic. Imi este greu sa va sfatuiesc fara sa vad copilul si gradul deformarii. Numai bine!

Anonymous

In urma unui control efectuat la un spital din zona mea, pentru ca imi intepenesc articulatiile soldului, mi se limiteaza miscarile spre exterior in lateral, efectuand radiografie, urmata de tomografie, mi s-a descoperit ca am ambele oase iliace in osteoliza, cu corticala dreapta distrusa. Am efectuat apoi RMN, iar rezultatul a fost ca sunt prezente in ambele oase iliace chisturi de 4-5 cm pline cu lichid. Am efectuat si o biopsie din os, avand ca rezultat cheaguri de sange si fibrina. Mi s-a recomandat sa fac embolizare, dar nu mi s-a putut spune unde, pe motiv ca nu cunosc unde… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Pentru a rezolva aceasta problema trebuie sa vorbiti cu un radiolod interventionist, cum este dr Bogdan Popa, la spitalul Sanador in Bucuresti. Numai bine!

Anonymous

buna ziua. mama mea in varsta de 72 ani a fost victima unui accident rutier. in 2 luni i s-a dislocat umarul de 3 ori. i-am facut rmn iar rezultatul este ; ruptura completa a tendoanelor supraspinos, infraspinos si biceps brahial – cap lung- ruptura aproape completa a tendonului subscapural, leziune bankart a labrumului antero-inferior. avulsia ligamentului gleno humeral inferior de pe capul femural. incizura hills- sachs pe capul femural, modificari difuze de structura osoasa la nivelul regiunii examinate – umar drept. ce optiuni avem? in caz de interventie chirurgicala daca imi puteti da un pret. va multumesc. o zi… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Situatia este destul de complicata, atat ca varsta, cat si ca diagnostic. Ca si pret: va astept la o consultatie ca sa discutam. O operez gratuit pentru ca este un caz absolut special, dpdv al leziunilor multiple. Numai bine!

Anonymous

buna ziua. multumesc pentru raspuns. sun luni pentru o programare

Anonymous

Buna ziua domnule doctor! La antepiciorul stang am un chist sinovial 1 cm langa osul interior al incheieturii plantare si la radiologie au aparut entezofite calcaneene, cu reducerea inaltimii boltii plantare. Durerea este ca in fasciita. Terapia prin unde de soc poate afecta chistul sinovial? Chistul sinovial se poate opera?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Terapia cu unde de soc: nu. Mai degraba fizioterapie si punctie aspiratie. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua! Iertati deranjul, nu vreau sa va rapesc prea mult din timp, insa sunt putin speriata si debusolata. Acum 3 zile am suferit o fractura de humerus proximal, care este si deplasata pe deasupra. Momentan este bine, fractura curata, nu doare, este imobilizata, insa imi este clar ca necesita operatie. Problema mea este aceea ca sunt o persoana tanara, (25 ani), sportiva si extrem de activa, vreau sa mi recuperez in totalitate mobilitatea si sa nu intampin probleme. As dori de asemenea sa operez cat mai curand, pentru a ma putea recupera cat mai repede desigur. Ce parere aveti?… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna seara. Din pacate diagnosticul nu este unul foarte prietenos, pentru ca aceste fracturi afecteaza circulatia capului humeral in primul rand, in al doilea interventia este una deschisa si invaziva. In sine fractura trebuie redusa si fixata cu o placa blocata de titan, placa ce nu trebuie scoasa intr-o alta operatie. Daca doriti sa veniti la o consultatie, puteti maine la Sanador la ora 11:50, in spital. Cand ajungeti va inregistrati la receptie si fetele ma anunta!

Anonymous

Buna ziua d-le doctor ! Am nevoie va rog de sfatul dvs. .. In urma unui rmn le genunchi am primit urmatorul rezultat : eroziuni ale cartilajelor femuro-tibiale interne in special la nivelul condilului intern cu fine modificari de hipersemnal subcondral adiacent ;
lia esteusor hipertrofiat cu modificari de hipersemnal neomogen in tot ligamentul si aspect desirat in insertia tibiala;
menisc intern aplatizat , are segmentul mijlociu deplasat extern
modificari de condropatice superficiale si profunde
Ce credeti , am nevoie de operatie ?

Anonymous

Bună ziua . Am fost diagnosticată co capsulita retractilă a umărului stâng. La examinarea prin rmn nativ și contrast intravenos se evidențiază ruptură parțială a tendonului supraspinos și modificări la nivelului articulației acromio-claviculare și glenohumerale, tendinita bicepsului. Vă rog din suflet să-mi spuneți dacă pot face o programare la dumneavoastră. Cu stimă.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Sigur, dar trebuie sa discutati cu asistentul meu Daniel la 0786602299 pentru programare.
Va astept!

Anonymous

BUNA ZIUA, in urma unei fortari a genunchiului …am facut rmn,si as dori sa stiu parerea dumneavoastra ….
luxatie laterala a rotulei 10 mm,
dezinsertie la nivel femular a retinaculului patelar medial ,
displazie trohleara,
leziune complexa corn posterior menisc intern,
leziune LIA grd. 2-3
chist Baker cu modificari inflamatorii adiacente,
condropatie retropaterala laterala grd 1
condropatie femurala interna(suprafata portanta laterala )grd.3.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Fara sa va consult, nu ma pot pronunta. Este foarte posibil sa fie de operat. Numai bine!

Anonymous

multumesc

Anonymous

Buna seara, in urma cu o luna am avut niste dureri foarte mari la umarul drept. In urma radiografiei mi s-au gasit calcificari peritohiteriene la insertia tendonului sipraspinos. Am facut 3 infiltratii cu Diprophos, tratament cu arcoxia, zaldiar. Dupa 3 saptamani am facut si un Rmn unde nu s-au mai vazut calcificari, iar interpretare a fost " tendinita edematoasa, sindrom de impingement subacromio-humeral pe tendonul supraspinosului. Am facut si 10 sedinte de fizioterapie insa durerile sunt aproape la fel de mari si nu imi pot misca sau ridica foarte mult bratul. Urmatoarea recomandare a fost interventia chirurgicala. Ce fel de… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. RMN.ul este cea mai performanta metoda de investigatii. Si da este recomandata interventia chirurgicala in cazul dstra. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, Am 52ani, de cateva luni am dureri de umeri , mai ales de umar drept unde mobilitate este mai scazuta, adica cu greu pot duce mana dreapta peste cap la urechea stanga. Am fost la dr. ortoped, am facut radiografie cervicala si umar si mi-a facut 4 sedinte de infiltratii, spunand ca este de la cervicala, dar durerile nu au disparut. Am facut RMN de cervicala si umar drept cu concluziile de mai jos: Rezultat RMN Cervicala Modificari incipiente de spondiloza cervicala Deborduri discale circumferentiale C4-C5, C5-C6, C6-C7 Rezultat RMN umar drept Tumefiere si edem a capsule articulare… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Durerile sunt de la umar. fara discutii. Va astept la o consultatie.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua d-le doctor. Am 58 de ani si am fost operat la piciorul drept (amputatie degete 3-5 si un sfert din talpa)- ulcer diabetic. La aceeasi interventie s-a efectuat in acelasi timp si un bypass la acelasi picior pentru refacerea circulatiei. Problema aparuta este ca deoarece ma deplasez greu in carje si numai calcand usor pe calcaiul respectiv, glezna s-a indoit in timp spre interior nefiind posibila momentan indreptarea cu mana decat foarte putin. Daca aveti o adresa de mail pot sa va trimit poze pentru a va forma o idee sau daca nu indraznesc prea mult il puteti… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Trebuie sa veniti la o consultatie. Nu ma pot pronunta asa. Numai bine!

Anonymous

povestea mea e asta…pe strada am fost vazut de un batranel care m-a vazut ca merg greu..schiopatez..m-a intrebat daca am coxartroza..am raspuns ca da….a venit tramvaiul ..s-a urcat dupa mine ..a insistat povestidu-mi ca a fost operat de aceiasi afectiune..si repete..uite ce bine e.. merg fara carje..a inceput sa topaie..apoi m-a incurajat sa merg sa ma operez 2 statii a repetat obsesiv…andrei ioan bogdan..se incurca..ioan andrei bogdan ……eu v-am gasit aici..iar omuletul ala mi-a dat mult curaj…am 63 de ani coxartroza sold stang….daca pot veni la o consultatie si daca ma puteti opera in sistemul de stat..pe o eventuala lista… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Povestea este haioasa.
Va astept la o consultatie. Va pot opera la stat. Numai bine!

Anonymous

buna ziua,
As dori sa aflu pretul unei reconstructii de LIA. unde va pot gasi pentru un control si zilele in care aveti consultatii. va multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Pentru informatii legate de pret si consultatii, va rog sa discutati cu Carmen Bulboaca, asistenta mea din Sanador la 0732717947.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua as dori o programare sintem din vaslui pt tatal meu are diabet si ia aparut o infectie la picior sa extins destul de mult o cangrena as dori un telefon mi sa spus ca sa operat anul trecut o matusa cu aceeasi problema la floreasca multumesc astept raspuns

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Nu pot sa va ajut pentru ca nu tratez astfel de probleme. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua! Am 60 ani si am fost diagnosticata in urma RMN-ului si radiografiei cu exostaza(margine interna epifiza proximala),cartilajul care acopera patela ,condilii femurali si platourile tibiale subtiat neuniform;meniscul medial cu semnal hipointens neomogen la nivelul cornului posterior-ruptura de corn posterior;revarsat lichidian articular in cantitate mica.Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta privinta,problemele rezolvandu-se numai prin operatie?Sunt disperata ca dupa aceste interventii recuperarea va fi dificila si voi fi dependenta de baston sau cadru,acum fiind o persoana foarte activa in ciuda diagnosticurilor.Va multumesc anticipat!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. In mod normal trebuie sa va operati, dar nu trebuie sa va fie frica de recuperare. Nu e complicata. Numai bine!

Anonymous

multumesc, pt raspuns

Anonymous

Buna ziua. Avem un baiat de 9 ani ce a fost operat in Germania de sarcom Ewing, cu extirpare tronson tibie si inlocuire cu peroneu prelevat de la tata. In urma operatiei si a utilizarii intensive a carjelor a dezvoltat un platfus(avea si inainte putin) vlag la piciorul operat. Am citit multe despre tehnica practicata de dumneavoastra(si cei din Germania ne-au prezentat-o ca solutie) insa numai dupa varsta de 11 ani. Am dori sa venim la un consult (aducem cu noi si radiografii-rmn-uri, etc) pentru o parere-solutie-recomandare. Suntem din Cluj si am dori sa va facem o vizita in 1-2… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Imi pare rau sa aud ca baietelul are un astfel de diagnostic.
Daca piciorul este reductibil, adica in pat pare un picior normal, si se deformeaza doar la incarcare, atunci solutia este buna.
Daca nu – nu.
Va astept. Numai bine!

Anonymous

Buna seara. Ma numesc Silvia, am 41 de ani si am probleme cu genunchii , insula de osteocondensare. Va rog , sa mi spuneti ce este aceasta si ce trebuie sa fac ca sa- mi treaca. Va multumesc!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Descrierea dstra este insuficienta ca sa pot sa va dau un raspuns.
Numai bine!

Anonymous

buna ziua sunt din Suceava am fost la dv pe 22-04 a . c. diagnostic gonartroza bilaterala ambii genunchi mi-ati facut kenalog si tratament cu synotabs dupa recomandarea telefonica al asistentului dv am facut rmn rezultatul: genunchi stg leziune gr 3 menisc medial cu importanta luxatie laterala a corpului meniscal;condil femural medial aplatizat ,condropatie degenerativa femuro-tibiala mediala gr 4 ;leziune fibrilara LCM genunchi dr: leziune gr 3 menisc medial cu luxatie laterala a corpului meniscal ,leziune fibrilara gr 1LCM condropatie degenerativa femurala mediala gr 3 ce trebuie sa fac am dureri mari va multumesc ,doamne ajuta

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
In urma RMN-lui putem spune ca aveti indicatie absoluta de protezare a articulatiei genunchiului.
Va astept pentru o noua discutie sau imi scrieti pe dr.andrei.bogdan@gmail.com
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor, Am ajuns pe site-ul dumneavostra tot cautand pareri pro si contra artrodezei de glezna sau implantului mobil (total ankle replacement). Pe scurt: mama mea in varsta de 64 de ani, greutate aprox 75 – 80 kg la o inaltime de 1,65 a fost diagnosticata cu artroza grad terminal la piciorul stang. Semnele de artroza s-au declansat la 2 ani dupa o fractura de glezna ce a avut loc acum aproximativ 3 ani. In Ianuarie anul acesta a facut infilratii cu o solutie cortizonica ce au ameliorat durerile insuportabile dar dupa aproximativ o saptamana acestea au reinceput.… Read more »

Anonymous

VA felicit domnule doctor si va urez mult succes in continuare!

Anonymous

Buna ziua
Acordati consultatii si pt copii? Am o problema cu fetita mea de 10 ani careia ii trosneste articulatia de la glezna picior stang. Trosneste intr-una uneori cu durere, si in mers. De vreo 1-2 luni
Multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Doar pentru platfus. Numai bine!

Anonymous

Buna seara, Sunt din Petrosani-hunedoara, am facut un RMN la umar fiului meu (24 ani ) si concluzia este : ,,Suspiciune necroza aseptica de cap humeral stg., st.II,,. De asemenea a facut si o radiografie bilaterala, umar stg si drept , pentru comparatie.Durerea la umar nu este constanta, doar la efort ( face sala de 6 ani ) si simte ca o intepatura in umar.Am fost la 3 medici ( Petrosani, Hunedoara, Timisoara ), doi au spus ca nu se confirma diagnosticul, al treilea a a spus ca da si ca ar fi nevoie de artroscopie. Suntem foarte derutati si… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Am discutat in mod direct din cate imi amintesc. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua. Sotul meu a fost operat in 2003 la spitalul sf. Ioan din Bucuresti la genunchiul sting pentru rupere de ligamente. Acum piciorul pare deplasat de la genunchi si are dureri mari, iar in exterior a aparut un os mot. A consultat un medic ortoped si i s-a recomandat proteza. La Sanador se poate opera prin programul national de protezare? Si daca da cit costa operatia?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Pentru detalii legate de pret, va rog sa discutati cu asistenta mea Carmen la 0732717947.
Numai bine!

701
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x