• 18 dec. 2012
  • Raspunsuri: 55
  • Vizualizari: 31.806

a2Anatomie: Masivul trohanterian este o regiune de tranzit la nivelul superior al femurului, intre colul femural si diafiza. Aceasta zona se caracterizeaza prin structura osoasa trabeculara densa ce serveste la preluarea si distributia fortelor de stres. Marele si micul trohanter sunt zone de insertie pentru musculatura soldului. Muschii abductori ai soldului: fesier mic si mijlociu se insera la nivelul marelui trohanter. Muschiul iliopsoas, care impreuna cu m. sartorius, m. pectineu, m. drept femural formeaza grupul flexorilor coapsei, se insera la nivelul trohanterului mic. Grupul de muschi rotatori externi: m. piriform, m. obturator intern, m. obturator extern, m. gemen superior, m. gemen inferior se insera la nivelul fosei piriforme.

a1

Mecanismul de producere: La persoanele tinere, cel mai des intalnit mecanism de producere este un traumatism puternic cum ar fii accidente auto-moto sau precipitari de la inaltime. La persoanele invarsta o precipitare de la acelasi nivel este de ajuns pentru a produce o fractura. S-au descoperit 4 factori ce contribuie la aceste fracturi:

1. directia cazaturii trebuie sa fie centrata pe sau langa marele trohanter;

2. reflexele de protectie nu sunt la fel de prezente ca la alte persoane;

3. Constitutia pacientului nu prezinta tesuturi moi care sa absoarba din socul traumatismului (musculatura, tesut adipos);

4. tesut osos de duritate scazuta.

Semne si simptome: gradul de deformare a soldului in urma traumatismului se coreleaza cu gradul de deplasaret4 al fracturii; piciorul se afla de obicei in rotatie externa usoara flexie si abductie. Echimoza poate fi prezenta. Membrul inferior este dureros la palpare si mobilizare pasiva.


Diagnostic
: se pune in baza examenului radiologic. Incidentele standard sunt anteroposterior de bazin pentru compararea cu partea contralaterala, o radiografie de sold anteroposterior (in rotatie interna 10-15grade pentru corectarea anteversiei colului femural) si o radiografie laterala a soldului.

t1 t2 t3

Clasificarea: Evans a clasificat fracturile intertrohanteriene in stabile si instabile, in functie de gradul de cominutie al corticalei posteromediale. De asemeni fractura oblica inversata se incadreaza la fracturile instabile din cauza tendintei de deplsare a diafizei femurale inspre medial.

a5

Tratament:

Nonoperativ: Inainte de introducerea fixarii interne fracturile erau tratate prin repaus la pat cu membrul inferior fracturat in tractiune, urmat de o lunga perioada de recuperare. Acest tratament era urmat de multe complicatii precum escare, infectii urinare, pneumonie si complicatii trombembolice. De asemeni fractura se vindeca cu scurtarea membrului si deformarea in varus a acestuia. O alta cale de tratament consta in mobilizarea precoce a pacientului in limitele durerii, pacientul fiind mobilizat din pat intr-un scaun. Si in acest caz mersul cu sprijin pe piciorul fracturat este intarziat. Cea din urma este metoda de tratament agreata in prezent de majoritatea medicilor in cazul in care pacientul prezinta contraindicatii pentru interventia chirurgicala.

Chirurgical: cel mai comun tip de implant este surubul-placa (DHS – Dynamic Hip Screw). Acesta consta intr-un t12surub de col cu filet mare la exterior, care este introdus in centrul colului si capului femural. Peste acest surub se telescopeaza placa pana aceasta ajunge la suprafata diafizei femurale, unde este fixata cu suruburi. Unghiul dintre surub si placa este variabil de la 130o pana la 150o in functie de variatiile anatomice. A doua varianta de implat este tija centromedulara. In majoritatea cazurilor aceasta este considerata o varianta mai buna decat DHS, prezentand cateva avantaje: localizarea intramedulara ofera un transfer mai bun al fortelor de incarcare pe membrul respectiv, compactare controlata prin surubul glisant, scurtarea si deformarea membrului sunt mult mai bine controlate, timp operator mai scurt, abord mai putin invaziv decat in cazul DHS.  Cele mai folosite implanturi sunt tijele Gamma, cea mai noua versiune fiind Gamma 3.

t6 t7 t16

t8 t9 t11

t18 t15 t10

 

O variatie a fracturilor pertrohanteriene o reprezinta fracturile bazicervicale. In acest caz traiectul de fractura este mai proximal decat in fracturile intrtrohanteriene, la limita intre colul femural si regiunea trohanteriana. Metoda de fixare de electie pentru astfel de fracturi este surubul-placa, singura diferenta fiind folosirea a doua suruburi de col in loc de unu, pentru a evita fenomenul de rotatie a segmentului proximal.

a3Noi recomandam ca tratament de electie interventia chirurgicala: reducere si osteosinteza cu tija GAMMA, DHS, DCS, implantul ales de catre medic fiind in corelatie cu particularitatea cazului.

Postoperator:  pacientii operati pentru fracturi pertrohanteriene traabuie mobilizati cat mai repede posibil  (a 2-a, a 3-a zi postoperator). S-a demonstrat ca mersul cu sprijin partial nu este justificat in astfel de fracturi, pacientul putand fi lasat sa calce imediat dupa operatie. De asemeni s-a demonstrat ca miscarile active in pat, miscarea activa a gleznei s-au a gambei, cat si folosirea urinarului genereaza forte la nivelul soldului egale cu cele ce apar la incarcarea normala. Pe de alta parte, mobilizarea pacientului cu incarcare normala pe membrul operat depinde si de tipul fracturii, nivelul de cominutie, si calitatea masei osoase a pacientului.

 

Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului ortopedic sau chirurgical, este reprezentat de  recuperarea medicala.  Va sfatuim sa mergeti in cateva clinici din tara specializate in tratarea acestei afectiuni:

3.8 4 votes
Article Rating
Acest articol a fost scris de: Dr. Andrei Ioan Bogdan
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

55 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

am si eu o fisura cap femural sting si am fost operat pe 06-01-16 si asi vrea sa stiu ce sanse am sa nu imi pierd capul femural cum pot proceda pot fi gasit si la tel 0722764395 va multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Nu aveti cum sa anticipati asta. La un an de la operatie faceti un RMN daca implanturile permit. Numai bine!

Anonymous

Bună ziua, Am o bunică de 90 de ani care a suferit o fractură pertrohanteriană (la piciorul drept) în urmă cu câteva zile, dar medicul care a văzut-o a spus că în mod normal ar fi necesară o operație, doar că riscurile sunt f mari. Ea a avut un accident vascular cerebral în urmă cu 5 luni, în urma căruia a rămas cu o hemipareză (parțială – totuși putea merge cu ajutor) pe partea dreaptă. Înțeleg că riscurile operației sunt date, în principal, de anestezie. Se poate cumva face această operație cu anestezie locală? Există cumva și o alternativă la… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Din pacate nu exista, dar totusi riscurile trebuie asumate pentru ca fara aceasta operatie va ramane imobilizata la pat ce ceea inseamna dezvoltarea unor complicatii redutabile pentru o persoana varstnica: infectii urinare, pulmonare, escare, etc. Numai bine!

Anonymous

Mulțumesc frumos pentru răspuns!

Anonymous

Buna seara, Mama, 93 ani, a cazut si in urma radiografiei a rezultat Fractura a sectiunii trohanteriene a femurului, nespecificata S72.10 si fractura cu deplasare pertrohanteriana dreapta Kyle III. Medicul da la ATI nu a recomandat operatia din cauza riscurilor (multiple alte diagnostice la acesta varsta) si a fost externata dupa 24 de ore cu recomandare derepaos la pat 4-6 saptamani si tratament: fraxiparine 0,4 XXXV f 1/ zi sc,clorzoxazona 250 3/zi 7 zile, tador f 50 mg 2/zi la nevoie pt. durere, algocalmin 2-3 tb/zi la nevoie, zaldiar 3 tb/zi la nevoie, zinnat XX cp2/zi. Revenire la control dupa… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Situatia este una complicata, pentru ca aceasta fractura are un prognostic prost neoperata. In acelasi timp daca operatia are riscuri mari, atunci este pusa in pericol viata pacientului. Va sfatuiesc sa mergeti la un spital Universitar, cel mai aproape la Craiova ca sa fie reevaluta. Cred ca intr-un spital mai mare, are sanse mai bune. Numai bine!

Anonymous

Va Multumesc pentru sfat. Vom analiza posibilitatile si vom proceda in consecinta. Inca odata va multumesc.

Anonymous

Un bolnav cu tija gama pt o fractura de trohanter operat de 2 ori si la care tija nu a mai putut fi scoasa are dureri pe fata interna si antero externa a coapsei(cicatricea operatorie) poate face tratament cu lumina polarizata-Bioptron ?
Multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua
Un medic de recuperare este mai indicat sa va raspunda. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua…bunica mea a cazut si are o fractura pertrohanteriana complexa dreapta…EA are 86ani deja nu mai mergea de prima…la craiova nu au operato..asa au recomandat…cu ingrijirile specifice..se poate vindeca???se poate ridica in fotoliu??

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Fiind fractura pertrohanteriana, sansele de vindecare sunt mici. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua, am fost operat acum 4 zile de fractura pertrohanteriana. Si azi am coborat de 2 ori din pat. Prima oara am stat circa un minut , iar cea de a doua oara circa 5 minute , si am observat ca piciorul operat este mai lung decat celalalt. Este normal? Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua. Nu stiu daca parerea dstra este obiectiva sau subiectiva. Acum normal nu este…daca ar fi diferenta intre membre.
Discutati cu medicul curant. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua. Tatal meu in varsta de 50 ani a suferit o fractura petrohanteriana sold drept anul trecut pe 1 decembrie operata cu dhs..astazi a cazut de pe scaun in fund,mai mult pe partea dreapta si are usoare dureri de sold la miscare..daca ii ridic eu piciorul nu-l doare,doar cand se forteaza el(tin sa precizez ca are un an de la accidentul vascular cu hemipareza dreapta). Ce imi puteti recomanda?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Trebuie sa mergeti sa efectuati o radiografie pentru ca vedea ca totul este ok la soldul operat si la coloana lombo-sacrala.
Numai bine!

Anonymous

BUNA ZIUA DOMNULE DOCTOR BOGDAN. AS DORI SA VA INTREB CARE E STE NUMARUL MINIM DE ZILE DE SPITALIZARE PENTRU FRACTURA PERTROHANTERIANA DREAPTA CU DEPLASARE, SI DACA ESTE OBLIGATRIU CA MEDICUL ORTOPED SA ELIBEREZE UN REFEERAT MEDICAL. MAMA MEA A FOST AGRESATA DE DOI INFRACTORI DE ETNIE ROMA IN FATA ICOANEI CAPELEI DIN MUNICIPIUL PASCANI, AVAND CA EFECT FRACTURA. MEDICUL ARAB CARE A OPERAT-O A DOUA ZI DUPA INTERNARE LA UPU A EXTERNAT-O DUPA 5 ZILE DE SPITALIZARE , INCLUZAND-O LA ”ALTE CATEGORII” DESI MAMA MEA BENEFICIAZA DE AJUTOR SOCIAL SI E STE ASIGURATA. MEGA-HEMATOMUL INERENT FRACTURII S-A RESORBIT DUPA… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu exista numar minim sau maxim de zile de spitalizare, pentru ca daca este caz medico legal, doar prognosticul de ingrijire conteaza, nu spitalizarea.
Ca sa va dau un exemplu: daca pacientul sufera o amputatie, el poate sta in spital si 10 zile, dar ramane cu handicap toata viata, deci acest prognostic conteaza, nu spitalizarea.
Numai bine!

Anonymous

tatal meu a facut o fractura pertrohanteriana dreapta stand in pat dupa ce in urma cu un an a su
ferit fractura de t 10 neoperata
are stimulator cardiac si timp de un an a stat doar in pat
are 96 de ani
risc mare de operatie;ce se mai poate face?
ce s

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Din pacate nu se poate face nimic inafara de o alta evaluare generala in vedera unei interventii chirurgicale. Sau continuat in aceeasi nota.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua! As dori sa stiu daca,dupa o fractura de trohanter ,operata,introdus cui gamma e normal edemul membrului inferior! Ma refer LA 2 saptamani post operator! E vorba de o doamna de 77 ani, osteoporotica,cu varice, face fraxiparina!va multumesc!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Da este posibil.
Numai bine!

Anonymous

Am suferit o fractura cuminutiva per si intertrohanteriana dr cuminutiva
s-a intervenit chirurgical cu sistem DCS
Piciorul a ramas mai scurt cu aproximativ 24mm
Sunt medici care spun sa ma operez din nou si altii care spun nu pentru ca musculatura piciorului este foarte slabita.

CE MA SFATUITI???

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu ma pot pronunta fara sa stiu mai multe despre cazul dstra si fara sa vad radiografiile. Numai bine!

Anonymous

Mama mea in varsta de 55 de ani cu un avc cu semipareza partea stanga in urma cu un an si jumatate,are o fractura a sectiuni intertrohanteriene a femurului stang dar medicul curant nu a luat in considerare interventul chirurgical punindu-i o cizma rotativa de la genunchi in jos,iar ca tratament face fraxiparina,tadol si alpha d3 ca.Pe foaia de.externare este scris ca avea insuficienza renala si colesterolul marit,credeti ca acestea pot fi motivele pentru care nu a fost operata,au trecut 2 saptamani ce ma consiliati sa fac?Multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Probabil ca riscurile chirurgicale erau prea mari de aceea nu s.a intervenit chirurgical. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule dr. A. I. Bogdan, am cazut pe strada , diagnostic FRACTURA SUBTROHANTERIANASTANGA operată cu placa externa cu surub mare de col si 6 struguri laterale.
Dupa operatie s a recomandat kineto, miscări si masaj, la unele miscari am avut dureri in zona operata.
Dupa 6 saptamani de la operație la examenul radiografic s a constatat o usoara deplasare a facturii.
S a recomandat întreruperea kineto si imobilizarea piciorului operat 45 zile pentru generare calus.
Ce sfaturi imi dati dvs.?
Cu mulțumiri, Victor

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Situatia nu este foarte imbucuratoare tinamd cont ca s.a deplasat fractura. Gipsul sau imobilizare sunt foarte greu de suportat la acest nivel.
Cred ca trebuie reevaluata situatia foarte bine si pus in balanta starea actuala cu o noua interventie se refixare a focarului de fractura cu tija GAMMA.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua si La multi ani !Sotul meu 62 ani a fost operat in2012 „Fractura pertrohanteriana dreapta cu deplasare,”. In noiembrie ,acest an a facut accident cerebral si a cazut de mai multe ori pe fund.Am facut ” RGR articulatii cf +col.ls”Diagnostic :1.Osteosinteza coxofemurala dreapta cu sistem DHS repus in pozitie normala fara semne de rejet. 2.Detasare din marele trohanter in dreapta3.Piesa intermediara lombosacrata 4.Importante modificari degenerative menisco-somatice in cadrul unei spondilartroze diseminate 5.Osteofitoza marginala pe versantul stng cu punte interosoasa la L1L2. Sotul meu are dureri foarte mari la soldul operat si coloana.Din suflet va rog,puteti sa.mi spuneti de… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu ma pot pronunta fara sa vad radiografiile.
Este posibil sa aiba dureri si de la sold si de la coloana lombara.
Va sfatuiesc sa il vada si un ortoped si un medic neurochirurg.
Numai bine!

Anonymous

Va multumesc din suflet pentru amabilitate !Sa aveti un An cu multa sanatate ,fericire si impliniri.Cu stima.

Anonymous

MADALINA
Buna ziua ,am o fetita de 10 ani are diagnosticul urmator DISPLAZIE BILATERALA DE SOLD, din nastere descoperit numai la 2 ani.La 9 ani adica anul trecut in luna mai am facut operatia de DBS cu placa si suruburi,iar anul acesta in martie s-a facut a doua interventie pt.scoaterea lor.Iar acum o sapt.a suferit un accident la scoala in curte unde a alunecat si si-a facut:FRACTURA ITERATIVA SUBTROHANTERIANA FEMUR DREPT,operata din nou cu placi si suruburi.Va rog sa-mi spuneti care ar fi cauza .Astept un raspuns.Va multumesc anticipat.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Cauza fracturii este traumatismul fara discutii. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua .Dl.doctor ,sotul meu a fost operat curand de fractura pertrohanteriana dreapta ,la Galati.dupa cat timp are voie sa inceapa recuperarea medicala si ce ne recomandati in acest scop .Dl.doctor ne-a zis ca o luna de zile nu trebuie sa il puna in pamant.Va multumesc anticipat.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa intrati intr.un program complex de fizio si kinetoterapie.
Numai bine

Anonymous

Buna ziua. Eu sunt insarcinata in 10 spatamani, iar in urma cu 3 saptamani am suferit o cadere de la acelasi nivel care s-a soldat cu o fractura de sold, la nivelul trohanterului mare stang. Am fost la UPU si nu mi s-a efectuat radiografie datorita faptului ca sunt insarcinata, doar ecografie din care s-a observat la nivelul osului o lama de lichid de unde s-a concluzionat ca este fractura. Recomandarile au fost urmatoarele: repaus relativ la pat 2-3 saptamani, dupa 2-3 saptamani sa incep sa pun presiune pe picior cu sprijin. Ideea este ca ma doare destul de tare,… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa discutati cu medicul dstra curant, ginecolog, pentru a va dea acceptul de a face un RMN.
Doar asa veti avea un diagnostic clar.
RMN nu iradiază corpul, implicit bebelusul.
Numai bine!

Anonymous

Sora de 93 ani a unei vecine de 88 ani are o astfel de fractura neoperabila si a fost externata si adusa acasa cu salvarea. Mentionez ca a avt un tratament cel putin decent in spital. La externare, cu exceptia unui tratament (pe care din comentariile altora de mai sus pare cel standard) a mai primit recomandarea pt. 21 zile repaos apoi control medical in ambulator, mobilizare cu cadrul de mers si masuri profilactice impotriva escarelor, infectiilor pulmonare si urinare, cu mentiunea ca nu este necesara ingrijire medicala la domiciliu. Ca vecin, incerc sa le ajut, car mi se pare… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Trebuie sa mergeti la medicul curant si sa discutati cu dlui. Tot el sau medicul de familie trebuie sa va ajute cu ingrijirile la domiciliu. Numai bine!

Anonymous

Buna seara! Bunica mea,de 75 ani, a cazut diagnosticul fiind fractura subtrohanteriana. A fost operata si i s a montat tija gamma. S-a recomandat sa puna piciorul in pamant dupa o luna jumatate. Intrebarea mea este daca v-a mai putea merge vreodata? Si uneori are febra 38.1, max 38.7, e posibil sa fie de la operatie? Are 2 saptamani de la operatie. Multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu este bine ca face febra. Va sfatuiesc sa mergeti sa fie reevuata de catre medicul curant.
Numai bine!

Anonymous

Bună seara! Mama mea în vârstă de 74 de ani are o ruptura a secțiuni trohanteriene a femurului. A fost operata acum 6 săptămâni, în urma operației a rămas cu o depresie severa.
Im urma controlului efectuat i s-a spus ca fractura este consolidata dar sau deplasat fiarele și trebuiesc scoase.
Nu a călcat pe picior, a avut mobilizare la pat.
Întrebarea mea este: va mai putea merge?
Și cat continua aceasta depresie postnatala.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Dupa 6 saptamani fractura in mod cert nu este consolidata.
Dar este posibil ca materialele sa se fi deplasat. Se intampla la persoanele varstnice cu oateoporoza.
Trebuie reoperata si refixata fractura.
Numai bine!

Anonymous

Mama ,83 Ani operate pe 6 noi 2018 in urma unei fracturing paratrohanteriene m sup stg. Operatie tip Gamma
Dupa cat time poate sta culcata pe partea stanga, cea operata.
Nu acuza dureri la nivelul operatiei.
Mentioned CA a a Mai avut aceasi operatie pt acelasi dg SI la membrul info drept.
Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Dupa 6 saptamani.
Numai bine!

Anonymous

Bună ziua. Domnule doctor va rog sa ma ajutați cu un sfat. Tatăl meu a suferit o fractura pertrohanteriana dreapta acum 17 zile. Doctorii au spus ca operația prezenta un risc foarte crescut hemoragic și infecțios, astfel tatăl meu a ales tratamentul conservator cu repaus la calm. Face tratament cu fraxiparina, calciu vitamine, antiinflamatoare cum ar fi celebrex și mydocalm. In prezent, în poziția lungit în pat simte dureri mari la genunchi, dar dacă îl dau la marginea patului nu îl mai doare genunchiul dar în poziția șezut îl dor spatele…. Cum as putea sa îl ajut în acest caz?… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Trebuie sa combata simptomele cu medicamente de durere si antiinflamatoare.
Numai bine!

Anonymous

Revin tot eu, dacă nu va supărați, încă o întrebare… Astăzi s-a ridicat în picioare lăsându-și greutatea pe piciorul cel bun, iar cu celalalt atingând ușor parchetul…. După cât Timp poate sa se lase cu greutatea corpului pe el? Precizez ca a trecut o luna de la accidentul care l-a pricinuit cu fractura pertrohanteriana… Nu as vrea sa se întâmple ceva rău… Cam cât timp ar trebui să mai aștepte pana sa poată pași pe el?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
In medie cam dupa 2 luni, dar depinde si de greutatea pacientului si alte detalii care mai pot prelungi perioada de repaus.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua,
Mama mea în vârstă de 78 de ani a fost operată de fractură trohanteriana acum o lună. I s a implantat o tijă gamma.La control s a constatat că șurubul s a deplasat și astăzi doctorul a reoperat o și i a scos aparatul,cu indicația repaus la pat 2 luni. Este normal sa instalezi o tijă și s o elimini o lună mai târziu? Cum se va reface osul? Mulțumesc pt răspuns.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Se numeste cuting out fenomenul si poate sa apara la persoanele osteoporotice.
In sine osul nunse va vindeca si va avea nevoie de o proteza de revizie de sold, cat mai repede.
Numai bine!

Anonymous

buna seara d nul dr sotul meu a suferit o interventie chirurgicala de fractura pertrohanteriana stinga practicindu se osteosinteza cu dhs femur sting pe data de 10 octombrie 2019intrebarea mea este ce exercitii de recuperare se pot face si dupa cit timp pot sa va spun ca in pat ridica piciorul si il indoaie dar altceva mai trebuie facut si cit de des pot fi facute aceste exerciitii si mers cu cadrul la ce interval intr o zi astazi am scos si firele si a stat cam mult in picioare cu dureri destul de mari va multumesc mult

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa mergeti intr.un centru specializat pentru a lucra cu personal dedicat.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua socrul meu are o asemenea tijă in picior de vreo 20 de ani😬nu a scos-o din cauza fricii ca nu mai poate umbla dupa scoatere

Problema este ca a inceput sa il doară locul respectiv (adică exact în aceea zona din imaginile ilustrate de dumneavoastră) întrebarea mea este daca tija respectiva i creaza durerile?si daca se poate scoate dupa atatia ani el are vârsta de 80 ani mulțumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Dupa 20 de ani este greu de scos tija respectiva, iar cauza durerilor poate fi diferita.
Mergeti la o consultatie la ortopedie.
Numai bine!

55
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x