Bine ati venit
Acest site de ortopedie a fost realizat de o echipa complexa de medici ortopezi, anestezisti, radiologi cu scopul de a oferi informatii cat mai exacte despre: afectiunile ortopedice, investigatiile clinice si paraclinice necesare diagnosticarii, protocoalele de tratamente, implanturile folosite in ortopedie, programe de recuperare. Mentionam ca informatiile prezentate sunt preluate din cele mai prestigioase reviste si tratate de ortopedie si sunt destinate sa incurajeze si nu sa inlocuiasca relatiile existente dintre medic si pacient. Uneori medicul ortoped nu dispune de suficient timp pentru a explica unui pacient toate detaliile legate de o interventie chirurgicala. Acest site de ortopedie poate sa usureze munca medicului, prezentand in delaliu cele mai frecvente interventii chirurgicale. Prin parteneriatele incheiate, dorim sa va oferim solutii de tratament cat mai performante pentru rezolvarea problemelor d-stra.
Our Motto
Mintea are o mare influenta asupra corpului, si uneori evolutia afectiunilor este influentata decisiv.
Prin site-ul lectiadeortopedie.ro va punem la dispozitie o varietate de resurse informatice medicale, inclusiv zone de descarcare, oferte de servicii medicale si/sau produse necesare in tratamentul afectiunilor ortopedice, formulare de comunicatii: forum interactiv prin care puteti dialoga in mod direct cu echipa medicala partenera, comentarii.
Site-ul a fost realizat la initiativa unei echipe medicale formata din medici ortopezi si anestezisti. Echipa medicala partenera este formata din 4 medici ortopezi: dr. Andrei Ioan Bogdan, dr. Badica Liviu, dr. Crintea Alexandru si dr. Gican Vlad, care isi desfasoara activitatea medicala la Spitalul de Urgenta Floreasca. Dr. Andrei Bogdan este colaborator al Clinicilor Medicover Victoria, Fertilia si al Spitalului Sanador, oferind consultatii si interventii chirurgicale. Echipa medicala are o vasta experienta in domeniul chirurgical, in ultimii ani axandu-se pe chirurgia artroplastica a soldului si genunchiului. Dr. Andrei Ioan Bogdan a urmat numeroase cursuri nationale si internationale in domeniul chirurgiei miniinvazive, efectuand in prezent mai mult de 300 de artroscopii de genunchi, umar si glezna. Domeniile de interes sunt reprezentate de meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, chirurgia afectiunilor femuro-patelare, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj. Un alt domeniu de mare interes este chirurgia piciorului, dr. Andrei Ioan Bogdan tratand multe cazuri de monturi, hallux rigidus, leziuni Lisfranc, tendinite ale piciorului si antepiciorului. Practica ortopedica se axeaza si pe tratamentele non-chirurgicale deprinse de echipa medicala prin numeroase cursuri efectuate in Germania, infiltratiile cu Kenalog si PRP avand un succes remarcabil in randul pacientilor cu artroza.
Am reusit in ultimii ani, printr-o munca asidua, sa scriem peste 600 de articole de specialitate, sa traducem peste 200 de articole din cele mai prestigioase tratate de ortopedie si recuperare medicala, sa participam la numeroase cursuri europene de specialitate, sa tinem cursuri gratuite impreuna cu alte asociatii medicale, pentru sportivii de performanta, sa efectuam peste 40 de interventii chirurgicale lunar. Am acumulat o experienta extrem de bogata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice: artroze, tendinite, fasceite, rupturi musculare, efectand peste 1000 de infiltratii la nivelul membrelor si coloanei vertebrale. Suntem foarte interesati si de chirurgia tumorala a membrelor, scriind numeroase articole de specialitate. Prin colaborarile interdisciplinare foarte bune, am reusit sa stabilim indicatiile chirurgicale la persoanele cu hemofilie, sa elaboram protocoale medicale necesare incetinirii efectelor secundare articulare ale acestei afectiuni.
Acest site a fost infiintat in anul 2012 din dorinta de a impartasi, catre pacienti si medici, informatii medicale de cea mai buna calitate, optiunile terapeutice cu cele mai bune rezultate si metodele de recuperare folosite in cele mai prestigioase clinici din lume. In prezent site-ul cuprinde un numar de 450 de articole impartite in mai multe capitole. Am incercat initial sa explicam anatomia membrelor si a coloanei vertebrale, pentru a va familiariza cu tremenii medicali si pentru a cunoaste legatura dintre mecanismul de aparitie al afectiunilor si repercursiunile ce apar asupra tesuturilor. Ulterior am impartiti afectiunile in doua mari categorii:
-ortopedia: in care sunt descrise afectiunile cronice, care au o perioada de evolutie lunga, tratamente complexe si recuperare lenta
-traumatologia: in care sunt explicate bolile acute, practic urgentele medicale, chirurgicale
Am rezervat un capitol medicinii sportive, pentru ca datorita experientei acumulate de catre echipa medicala partenera am putut aborda in amanunt aceasta ramura delicata a ortopediei. In acest capitol explicam pentru fiecare articulatie in parte, afectiunile ce pot sa apara in urma unor accidente sportive.
Un capitol foarte important in site il reprezinta tehnicile chirurgicale, pentru ne dorim ca pacientii sa fie cat mai bine informatii in aceasta privinta. Sunt pacienti foarte speriati de ceea ce urmeaza sa li se intample, de complicatiile care pot sa apara in timpul unei interventii chirurgicale si perioada imediat urmatoare. Dorim sa precizam ca in prezent, atat in Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, cat si in Spitalul Sanador rata complicatiilor este extrem de mica. Cele mai redutabile complicatii sunt infectiile intraspitalicesti, si trombaza venoasa. Dorim sa elucidam in cateva cuvinte rata acestor complicatii, iar pentru aceasta medicii nostri ne-au prezentat o statistica pentru ultimii 4 ani:
-rata de infectie mai mica de 1%.
-au existat doua cazuri de infectie la pacienti cu fracturi deschise (risc crescut de infectie), si un singur caz la un pacient cu fractura inchisa la nivelul membrului superior.
-rata de infectie la pacientii cu artroplastie de sold sau genunchi este 0.
-rata de infectie la pacientii cu interventii miniinvazive este 0.
-un singur caz de tromboza venoasa la o pacienta cu artroplastie de sold.
Dorim ca pacientii sa fie cat mai bine informati despre interventiile chirurgicale la care urmeaza sa fie supusi, sa inteleaga amploarea interventiilor, indicatiile postoperatorii, modul recuperare si reintegrare psiho-sociala si familiala. Pentru a putea fi alaturi de pacienti am dezvoltat un forum, prin care incercam sa sfatuim pacientii cu privire la investigatiile pe care ar trebui sa le faca pentru a obtine un tratament, si la tratamentele si metodele de recuperare cu cele mai bune rezultate. Incercam sa va oferim prin acest site cea mai buna si completa metoda de informare, sfaturi utile pentru pacientii care nu pot ajunge la echipa medicala partenera, si solutii decente de tratament la medicii nostri.