Primul test facut pentru osteomielita pe un picior cu diabet, a scos la iveala faptul ca doua tipuri de tratament aduc rezultate similare in rata vindecarii, timpul vindecarii si in cazul complicatiilor pe termen scurt. Rezultatele arata ca primul pas logic care trebuie urmat pentru pacientii care sufera de diabet si osteomielita, este terapia cu antibiotice. Acelasi lucru este indicat si pentru persoanele care sufera de osteomielita, dar sufera si de ulcer in acelasi timp.
„Daca o persoana are o infectie usoara si zona afectata este vascularizata bine, iar osul este acoperit de parti moi, este recomandata o cura de 90 de zile cu antibiotice. Daca rezultatele intarzie sa apara dupa aceasta cura, se poate lua in considerare operatia”, declara un medic specialist.
Un alt specialist american declara: „Aceste descoperiri sunt extraordinare si demonstreaza ca operatia nu este intotdeauna necesara in cazul pacientilor care sufera de osteomielita. Rezultatele construite pe un anumit numar de pacienti, arata ca antibioticele ca si tratament pot avea efecte bune pe termen lung.”
„Avem o experienta destul de mare in acest domeniu, si am avut un numar destul de mare de pacienti cu osteomielita, care au putut fi tratati printr-o cura pe termen lung cu antibiotice, de pana la 3 luni de tratament. In multe dintre cazuri am observat o vindecare destul de buna fata de perioada de dinaintea antibioticelor, ceea ce este o completare imensa in industria medicinei.”
Specialistii spanioli spun ca tratarea unui picior care sufera de osteomielita si diabet in acelasi timp este o problema mult prea controversata, si nu au emis un comunicat sau un studiu care sa ateste daca aceasta cura cu antibiotice poate face parte din optiunile medicilor.
Operatia a fost pana acum principala rezolvare a acestei probleme, insa folosirea antibioticelor in aceste cazuri, poate scuti oamenii de costurile si riscurile unei operatii de osteomielita. Sunt multe pareri pro si multe contra pentru oricare dintre aceste metode, iar certatorii spun: „Cea mai buna optiune inca nu s-a stabilit si este in dezbateri, iar rolurile definitive intre operatie si cura cu antibiotice inca nu s-au definitivat.”
La acest test au participat 52 de pacienti cu diabet si osteomielita carora li s-au distribuit antibiotice timp de 90 de zile, sau au participat la operatie urmata de o cura foarte scurta de antibiotice, care sunt obligatorii imediat dupa operatie, acestea fiind distribuite pe o durata de 10 zile.
Specialistii au explicat ca pacientii cu diabet si osteomielita, care au participat la acest test, au reactionat normal la cura, insa cei care au avut ulcere localizate in partea din fata a piciorului sau in calcai, au avut tendinta sa prezinte complicatii cum ar fi inschemie, iar acesti pacienti au fost exclusi din programul de testare si au fost supusi altor tratamente cum ar fi revascularizarea.
Dupa 12 saptamani, 18 pacienti au atins pragul vindecarii dorit prin tratamentul cu antibiotice, iar cei din grupul pacientilor care au testat operatia, 19 au ajuns la rezultate la fel de bune, facand ca diferenta dintre aceste doua procentaje sa fie una extraordinar de mica.
Media de timp pentru vindecare este de 6 saptamani in grupul celor care fac terapie prin antibiotice, si 7 saptamani in cazul celor care au optat pentru operatie. 4 pacienti din grupul celor care au optat pentru antibiotice au prezentat o agravare, in schimb ce doar 3 pacienti au necesitat o a doua operatie. Nu a fost gasita nici o diferenta intre aceste doua grupuri de pacienti in ceea ce priveste amputatiile minore.
Concluziile specialistilor sunt ca nu au fost gasite diferente majore intre aceste doua grupuri, complicatiile fiind similare iar rata de vindecare asemanatoare.
Buna seara!! In urma efectuarii unui RMN de genunchi, dg este:cornul anterior al meniscului intern este extruzionat partial,iar cornul posterior prezinta o leziune de gradul 3.Meniscul extern prezinta la nivelul cornului anterior o leziune liniara in hipersemnal cu traiectul orizontal ce nu comunica cu supraf. articulare,cu semnificatia de leziune de gradul 2. Ligamentul incrucisat anyterior e ingrosat, in hipersemnal si intrerupt aproape in totalitate in 1/3 medie(ruptura incompleta). Ligamentul incrucisat posterior , fara modificari de traiect sau semnal, fara discontinuitati;ligamente colaterale, tendon patelar cvadricipital cu aspect normal, hidrartroza cu grosime max de 13mm, retrol suprapatelar si la nivelul recesului sinovial… Read more »