Ortopedia este stiinta si, in acelasi timp, arta care studiaza, diagnosticheaza, previne si trateaza afectiunile aparatului locomotor, aparat care asigura miscarea, de la simplele gesturi necesare desfasurarii normale a vietii curente si pana la cele mai spectaculoase miscari de performanta sportiva sau pana la impresionantele manisfestari artistice (mima, pantomima) capabile sa exprime prin miscare cele mai variate emotii si sentimente. Studiul si cercetarea sistemului musculo-scheletic (oase, articulatii, nervi, etc), sunt cunoscute sub numele de ortopedie.
Numele de ortopedie provine de la doua cuvinte grecesti: orthos care inseamna drept, fara diformitate si paidon care inseamna copil. Ortopedia a fost dezvoltata pentru prima oara pentru a trata copiii care au avut boli debilitante. Medicii ortopedici moderni trateaza pe oricine, indiferent de varsta. In general, durerea cronica, boli reumatice, leziuni musculo-scheletice si artrita, toate fac parte din ortopedie. In timp ce exista multi ortopezi generali, destul de putini medici sunt specializati in anumite parti ale anatomiei sau ale anumitor boli. In interiorul ortopediei, exista o serie de specialitati, inclusiv:
-Artrita si osteoartrita
-Ingrijirea accidentilor sau politraumatizatilor, inclusiv fracturi, entorse, luxatii, contuzii
-Interventii chirurgicale de inlocuire a articulatiilor
-Chirurgia miniinvaziva
-Reumatologie
-Gestionare a durerii
-Medicina sportiva
-Chirurgia spatelui si a coloanei vertebrale
-Chirurgia mainii
-Chirurgie a picioarelor si gleznelor
-Terapie fizica si ocupationala
Cand este necesar sa vizitati un medic ortoped?
Multi oameni se intreaba daca ar trebui sa viziteze un specialist ortoped sau sa mearga la medicul lor de familie. Exista unele momente specifice, care ar putea accelera timpul de recuperare prin vizita directa la un medic ortoped. Oricand exista un accident sau traumatisme repetitive la nivelul unui os, unei articulatii, unui tendon sau unui nerv, un medic ortoped este cea mai buna alegere inainte de tratament. In cazul in care pacientul se confrunta cu dureri cronice articulare sau osoase, sau este diagnosticat cu o boala reumatica sau artrita, un specialist ortoped este o parte importanta a tratamentului.
Unele boli si conditii tratate de medicii ortopezi
In fiecare an, chirurgul ortoped petrece multe ore studiind si participand la cursuri de educatie medicala, pentru a fi permanent informat despre noile tehnici si tratamente ortopedice. Atunci cand aveti nevoie de ingrijire ortopedica este important sa luati in considerare conditia pentru care aveti nevoie de tratament. Gasirea unui specialist intr-o problema specifica poate accelera procesul de vindecare foarte mult. Unii medici se specializeaza intr-un singur tip de afectiuni, iar altii pot trata numai anumite parti ale corpului, cum ar fi mainile sau picioarele. Unii medici sunt specializati in tratarea exclusiva a copiilor. Acesti medici sunt numiti chirurgi ortopezi pediatri. Un medic specialist pediatru poate trata problemele care apar o data cu cresterea si dezvoltarea copiilor, cum ar fi curbura coloanei vertebrale sau scolioza, si discrepanta in lungimea membrelor. Acest camp este o specialitate care poate fi folosita si in situatii de urgenta. Fracturi, entorse grave si articulatii dislocate, sunt toate leziuni comune suferite de copiii activi. Acesti profesionisti din domeniul medical vor trata copilul, tinand cont de faptul ca este in continua crestere si dezvoltare.
Pacientii pot, de asemenea, sa se consulte cu un medic specializat in acest domeniu cu privire la sanatatea oaselor si prevenirea pierderii osoase. Profesionistii din domeniul medical ortopedic, lucreaza adesea strans cu terapeuti fizici pentru a ajuta la vindecarea unei afectiuni, care altfel ar putea necesita interventie chirurgicala.
Fiziokinetoterapeutul
Terapia fizica este profesia sanatatii care se concentreaza pe sistemele neuromusculare, musculo-scheletic, precum si pe sistemele cardiorespiratorii ale corpului uman, intrucat aceste sisteme se refera la functia si miscarea umana. Terapeutii fizici, sunt membri foarte importanti ai echipei de asistenta medicala. Ei evalueaza si ofera un tratament pentru persoanele cu probleme de sanatate care rezulta dintr-un accident, boala, sau suprasolicitarea muschilor sau tendoanelor. Terapeutii fizici au o diploma de licenta in terapie fizica, si multi dintre ei au o diploma de master.
In ceea ce priveste legatura cu anumite conditii ortopedice, terapeutii fizici ofera suport in urmatoarele probleme si nu numai:
->mobilitate functionala
->echilibru si mers
->mobilizarea tesutului moale
->educatie mecanica a corpului
->securitate si manevrare a scaunului cu rotile
->reeducare neuromusculara
->programare exercitiu in care se efectueaza miscari speciale pentru recuperare
->educatia in familie si formare profesionala
->asistenta in ameliorarea durerii
->instruire pentru deplasare in conditii de siguranta
Reumatologul
Reumatologul este medicul specializat in tratamentul artritei si a altor boli reumatice care pot afecta articulatii, muschi, oase, piele, si alte tesuturi. Cei mai multi reumatologi au in spate baza de studii in medicina interna sau pediatrie, si au beneficiat de formare suplimentara in domeniul Reumatologie. Reumatologii sunt special instruiti pentru a identifica mai multe tipuri de boli reumatice in primele etape, inclusiv artrita, multe tipuri de boli autoimune, durere musculo-scheletica, tulburari ale sistemului musculoscheletic, si osteoporoza.
Forme de tratament
Chirurgii ortopedici trateaza multe afectiuni musculo-scheletice, fara interventii chirurgicale, prin utilizarea de medicamente, exercitii fizice si alte metode de reabilitare sau terapii alternative. Pentru cele mai multe boli ortopedice si leziuni, exista mai multe forme de tratament. Daca este necesar, medicul poate recomanda, de asemenea, o interventie chirurgicala, daca pacientul nu raspunde la alte tratamente. Vizita la medic va incepe cu un interviu personal si un examen fizic. Acesta poate fi urmat de teste de diagnostic, cum ar fi testele de sange, radiografii sau alte teste.
Chirurgul ortoped va discuta cu dumnevoastra despre diagnosticul si optiunile de tratament disponibile, si va va ajuta sa selectati cel mai bun plan de recuperare. Tratamentul si exercitiile pentru recuperare va vor ajuta sa traiti o viata activa, si daca este posibil, fara probleme.
Unul dintre cei mai importanti parametrii in tratamentul acestei afectiuni, dupa aplicarea tratamentului ortopedic sau chirurgical, este reprezentat de recuperarea medicala. Va sfatuim sa mergeti in cateva clinici din tara specializate in tratarea acestei afectiuni:
- CENTROKINETIC, Bucuresti, Bdul.Mircea Eliade . 18, et.3, intrare A, tel.: 0755055216, website: www.centrokinetic.ro
- PROKINETIC, Craiova, Strada Brazda lui Novac, 75, tel: 0728086666, website: www.prokinetic.ro
- REMED, Brasov, Str. Molnar Janos, nr. 14A, tel: 0268 440 171 / 0729 222 536, website: http://www.fizioterapie-kinetoterapie.ro/
Buna ziua. V-am spus si atunci: nu stim ce inseamna ca a avut piciorul sarit…nu ne putem inchipui. Vorbim de luactie de sold, genunchi, glezna,sau de displazie luxanta a soldului?
Buna ziua. Picoarele in X se trateaza chirurgical, adica se face osteotomie tibiala superioara de valgizare. Tratmentul absolut necesar, pentru a preveni artroza la genunchi. Exista cateva placute speciale de la Arthrex (USA), care permit o recuperare rapida. Luati legatura cu dr Andrei Bogdan si o sa va explice pe larg. Succes!
Buna ziua. Referitor la rasp. pe care l-am primit de la dvs. in data de 28.11.2013, vreau sa va mentionez faptul ca medici de la Giurgiu si cei de la Grigore Alex. I-au facut radiografii la picior si mi-au spus ca nu are nimic si sa stea linistit in pat. Am tinut copilul sa stea cat mai linistit dar el tot nu putea sa mearga pentru ca schiopata si i-l durea la incheietura dr. sus. Apoi am mers la un medic de recup. Medicala din Giurgiu si mi-a spus ca are un picior mai lung si ca are piciorul dr.… Read more »
Buna ziua dl doctor am fost din nou la medicul ortoped la control si acuma mi-a zis ca dupa descriere din RMN am displazie patelo-femurala si picioarele X!! Pt moment mi-a recomandat kinetoterapie timp de 4 saptamani zilnic si anul viitor in martie îmi va face o osteotomie!!!
Intrebarea mea este ce parere aveti despre acest diagnostic? Care este condiuita terapeutica dupa parerea d-voastra ?
Buna ziua. Din pacate descrierea dstra nu ne ajuta foarte mult pentru ca stim ce inseamna sold sarit sau genunchi sucit. Ar fi mai bine daca ne-ati fi dat diagnosticele scrise pe hartiile de la medici pentru a intelege care este situatia. Numai bine!
Buna seara. Baiatul meu de 5ani a avut in luna iulie soldul sarit, dar nu i-a depistat acest lucru nici medicii din giurgiu nici cei din bucuresti (la radiografie). Dupa o luna si jum. De umblat pe la medici am fost la un medic de recuperare medicala si i-a dat soldul la loc dupa care si-a revenit la o luna i-a sarit piciorul iar din sold dupa care la aprox. O luna a avut piciorul sucit de la genunchi, iar acum doua sapt . A avut piciorul sucit la glezna. Dupa toate aceste probleme a ramas cu piciorul mai moale… Read more »
buna ziua domnu doctor as avea o rugaminte acum 8 saptamani am avut un accident adica am cazut de la 3 metri din care mam ales cu o fractura de calcaneu fara deplasare pina am ajuns la spital mi sa umflat foarte tare piciorul si am fost tinut asa o saptamina sa mi se desumfle dupa care mi sa pus cisma de gips cu care am stat 45 de zile dar in tot acest timp ma usturat foarte tare deasupra labei piciorului ,dupa aceia am mers sami scoata gipsul si mi sa facut radeografie din care a rezultat ca piciorul… Read more »
Buna ziua. Puteti suna prin sistemul Medicover pentru a va face o programare marti sau joi. Daca nu sunt locuri, sunati-l pe dnul dr Andrei Bogdan la nr de telefon 0757021567. Numai bine!
As dori sa stiu cand sa vin la o consultatie la domnul doctor. Am unele probleme la ceafa si in partea lombara mentionez ca m facut tratament la o statiune.
Buna ziua. Va sfatuim sa luati legatura cu dr Andrei Bogdan in vederea unei consultatii. In principiu nu sunt foarte multe de facut la aceasta varsta, dar ar trebui sa stim si simptomatologia copilului. In cursul evolutiei poate dezvolta o coxartroza cu simptomele si tratamentul de rigoare. Numai bine!
Buna seara! Ce inseamna Displazie trohleara cu reducerea adancimii trohleei femurale si asimetria fatetelor articulare ? Ce masuri trebuie luate? Fiica mea are 13 ani si a facut balet 7 ani! Va multumesc mult!
Acum cateva luni am facut o miscare gresita si am simtit cum a trosnit ceva la umarul drept. De atunci ma doare foarte rau umarul nu pot sa fac nimic cu mana dreapta si mai ales cand intind mana.
Am facut un RMN iar concluziile au fost urmatoarele :
â€Tendinta supraspinos si minime modificarii inflamatorii al nivelul capului humeral drept corespunzator inseritei.
Leziune labrum anterior.
Leziune intestitiala ligament gleno-humeral mijlociuâ€
Va multumesc pentru raspuns.
buna numele meu este burduleanu cristian si sunt tatal a unei fetite de 4.5 luni azi am fost sa scoatem rezultatele de la edocrinologie pentru o suspiciune de lipsa a nucleilor de osificare si ni sa confirmat ca are ABSENTA NUCLEILOR DE OSIFICARE AI CAPULUI FEMURAL va rog sa ami spuneti ce sanse am ca fetita sa mai creasaca sau sa mearga sau daca exista vreun tratament in tara sau strainatate va multumes mult
cu stima burduleanu
Buna ziua. Interventia conasta in principiu din ligamentoplastie si meniscectomie/sutura de menisc in functie de particularitatea cazului. Daca musculatura nu este tonifiata sau mobilitatea genunchiului nu este pastrata, atunci ligamentoplastia nu este indicata. Va sfatuim sa luati legatura cu dnul dr Andrei Bogdan in vederea unei consultatii. Succes!
buna ziua! in decembrie 2012 am cazut pe polei si m-a durut f tare genunchiul dar mi-am revenit si am putut sa merg dar am mai cazut de2 ori pt ca genunchiul imi trosnea si cadeam jos de durere. in martie 2013 mi-am facut irm ; rezultat – deviatie externa a rotulei, aspect de ruptura cvasicompleta a ligam. incrucisat anterior, rupturi fibrilare partiale ale ambelor ligamente colaterale, traiect oblic de fisura interesand cornul posterior si segmentul intermediar meniscal intern cu atingerea corticalei inferioare grad III, chist parameniscal postero-intern de aprox. 7 mm diametru, plica sinoviala mediopatelara fara contact cu cartilajul… Read more »
Buna ziua. Din cele descrise de dstra credem ca problema este de la nivelul coloanei cervico-toracale, diagnosticul posibil putand fi scolioza. Dar este o discutie subiectiva: va sfatuim sa mergeti la o consultatie la medicul ortoped. Succes!
Buna seara. De ceva vreme incoace am observat o anumita asimetrie a umerilor. Se observa o diferenta in lungimea celor doua clavicule, stanga fiind mai mare, iar dreapta fiind mai ingusta, mai mica. De precizat faptul ca mai rar fac febra musculara la umarul drept decat la umarul stang.Totodata am si un mic discomfort la umarul drept.. Cum pot trata aceasta afectiune avand in vedere ca am doar 19 ani? Multumesc anticipat
Buna ziua. In prezent nu exista materiale care sa nu fie acceptate de organism, toate fiind compatibile. Din descrierea dstra nu intelegem f bine ce tratament ati avut, sau mai bine zis diagnosticul anuntat (fr bimaleolara) nu se trateaza cu tija…ne gandim ca aveti o placa si 6 suruburi. In orice caz va sfatuim sa aveti incredere in medicul dstra pentru perioada medie de recuperare a mobilitatii este de 3 luni. Numai bine!
Buna seara Anul trecut in luna august mi_am rupt piciorul si cind am ajuns la spital mia zis ca am fractura bimaleolara dreapta cu deplasare. Am fost operata si mi sa pus tija cu 6 suruburi.De atunci piciorul mi se umfla foarte tare si nu pot sa il indoi de la glezna.(merg dar merg greu si schiopatand).Oare sa se umfle de la tije?sa nu le accepte organismul?Cand am fost la control doctorul care ma operat a spus ca nu are cum sa fie de la tije.Astept o parere !!!! Multumesc!!!!
Buna ziua,am efectuat un RMN acum 1 saptamana v-as ruga sa va uitati un pic peste el,poate aveti un sfat s-au o indrumare,multumesc anticipat. Evaluarea irm nativa a coloanei vertebrale dorso-lombare in secventele t1 si t2 sagittal,stir coronal si t2 axial in spatiile intervertebrale t8-t9,t9-t10,t10-t11,t11-t12,L2-L3,L4-L5,L5-S1 ,evidentiaza multiple hernia intrasponginoase dorso-lombare majoritatea in oglinda. Tasarea in pana a vertebrei T10 are inaltimeaposterioara de 24mm si anterioara de 17 mm,fara modificari ale peretelui posterior. Mica protruzie discala intracanalara mediolaterala dreapta in spatial T8-T9 cu amprenta laterala dreapta a sacului dural. Debord discal circumferential in spatiu T9-t10 cu mica amprenta mediana a sacului… Read more »
Buna ziua. Fara discutii undeva exista o problema: ori ecografia a dat un rezultat fals, ori RMN-ul. Totusi a doua investigatie este mult mai precisa decat ecografia, dar asa fara nici o leziune, nu se justifica durerile. Va sfatuim sa luati legatura cu dr. Andrei Bogdan, fiind supraspecializat in astfel de probleme. Seara buna!
BUNA ZIUA In luna iulie am facut o ecografie la genunchiul drept si mi sa descoperit leziune de menisc corn anterior am facut tratament de fizioterapie cateva proceduri: laser,ultrasunet cu gel dicofenac,ionizare cu MgSO4 si masaj o perioada nu ma mai durut. acum de cateva zile am fost la un medic ortoped sa cer o parere si cei de facut cu genunchiul ca tot ma doare si nu cedeaza cu nimic, iara medicul ortoped dupa o examinare ma trimis la un RMN pe care l-am facut pe data de 23.09.2013 si am avut marea surpriza sa mi se zica ca… Read more »
Buna ziua. In mod normal ar trebui examinat copilul printr-o radiografie sau ecografie. Astfel se poate infirma sau confirma diagnosticul. Sincer nu credem ca s-a produs Luxatia de sold. Va dorim succes!
Am un baietel de 2 ani si 6 luni a sarit din pat de la circa 40 cm si dupa aceea a inceput a schiopata nu am vazut nici unflatura nici vanataie la picior am fost la un ortoped pediatric ssi a zis ca si-a luxat soldul ar putea oare sa fie alceva pana a avea loc incidentul nu am observat nimic suspect la mersul lui
Multumesc din suflet pentru profesionalismul de care dati dovada si mai ales pentru promptitudine! Va doresc o cariera medicala si nu numai plina de SUCCES!
Buna ziua. Aveti o leziune de menisc care are indicatie clara de operatie prin artroscopie (miniinvaziv). Scopurile interventiei sunt de a inlatura leziunea existenta. Este o interventie simpla, cu recuperare rapida: intre 2-4 saptamani. Succes!
Buna ziua,am fost la munte intr-o zi si am sarit de pe o stanca in picioare insa cu picioarele usor flexate,am avut o durere imediata la nivelul genunchiului drept,nu l mai puteam indrepta si calca drept pe picior.. Am mers la spital si mi au dat sa fac o Rezonanta Magnetica..Eu sunt in Italia acum. Rezultatul rezonantei a fost(va dau rezultatul in limba italiana) : Rottura del menisco mediale con flap meniscale lussato nella gola intercondiloidea. Ispessimento delle settature del corpo adiposo di Hoffa e discreto versamento endoarticulare(o eventuala traducere in romana cred ca ar fi: ruptura de menisc medial… Read more »
doctorul STEFAN TIRON , BUCURESTI , telefon 0722509810, va rezolva problema , medic extraordinar .
Buna ziua. Stati linistit ca nu exista nici o complicatie, iar faptul ca nu s-a văzut fractura e uneori normala daca este fara deplasare. Dupa o fractura in primele zile apare o resorbtie osoasa, ulterior fractura putând fi vizualizata. va dorim succes!
Buna ziua, fetita mea in varsta de 4 ani a cazut pe cot in data de 03.08.2013, acuzand dureri si nemiscand mana am mers la urgenta cu ea unde i s-a facut film, primind diagnosticul de contuzie si tratament cu gheata. Astazi 06.08.2013 vazand ca nu se retrage umflatura si nici nu isi poate misca mana am mers la ortopedie si pe baza aceluiasi film diagnosticul este de fractura incompleta, si i s-a pus atela gipsata. As vrea sa va itreb daca pot fi complicatii avand in vedere faptul ca a stat 3 zile cu mana neimobilizata. Cu stima, Claudiu.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra serios si prompt si va doresc o cariera medicala de SUCCES !
Buna ziua. Entorsa, prin definitie, inseamna o leziune capsulo=ligamentara, structuri care nu se vad pe radiografie, doar la RMN. Dar in orice traumatism (prin cadere, accident, agresiune) se face o radiografie zonei respective pentru a exclude o fractura. Asadar daca nu e fractura, atunci este o entorsa. La degete nu este nevoie de RMN, pentru ca in 2-3 zile se vindeca, indiferent de stadiu, iar tratamentul este la fel. V adorim succes!
Buna ziua ,
Entorsa interfalangiana si metacarpofalangiana declasificate a policelui ( nu se poate aprecia gradul , cica ?! ) are vizualizare radiologica in Rx ?! Se poate ca o persoana care necesita 21 de zile de imobilizare a policelui in gips ( atela antebrahiopalmara ?! ) sa scrie de mana ( in speta sa’si aplice iscalitura / semnatura olografa la doua zile de la hiperextensie ) ? Si cum isi da medicul seama daca este agresiune sau cazatura din RX ?!
Cu deosebit respect ,
PaulD.
Buna ziua. In prezent toate fracturile de tibie, chiar daca au sau nu au deplasare, se opereaza prin reducere si osteosinteza cu o tija centromedulara…pentru ca postoperator pacientul nu are nevoie de gips, poate calca, sansele de consolidare sunt mult mai mari, iar recuperarea este extrem de rapida. Cu gips, trebuie sa stati 12 saptamani. ulterior racuperarea mai dureaza 2-3 luni. Practic cu operatie recuperarit in 2 luni ,fara in 6 luni. Va dorim succes!
Buna ziua.Acum de 5 saptamani am suferit o Fractura de tibie.Pe biletul de iesire scrie: Diagnosticul:FRACTURA 1/3 MEDIA DISTANTA TIBIE STANGA FARA DEPLASARE PE TEREN DE VECHE FRACTURA 1/3 MEDIE TIBIE OPERATA CONSOLIDATA. Si la OBSERVATIE scrie:-pacient interat in sectia de ortopedie prezentand o Fractura interior 1/3 medie distaler tibie stanga fara deplasare, imobilizat in aparat gipsat Maisonneuve. -mentine imobilizarea `femuroplantarar`(nu pot sa citesc clar pentru ca scrie urat) 6 saptamani. Am 20 ani,in jur de 65 kg,masculin. Va rog frumos sami spuneti ca ce sanse am,cand as putea sprijini pe picior(stiu ca fara radiografie nu puteti sami ooferiti sprijinul… Read more »
Buna ziua. O diferenta de 2 cm este foarte bine tolerata de catre bazin si coloana vertebrala, deci este putin probabil ca durerile dstra sa aiba aceasta cauza. Trebuie sa mergeti la ortoped in vederea unei consultatii, pentru a avea un diagnostic si un tratament. Succes!
Buna ziua, piciorul sting mi-e mai scurt cu vreo 2 cm din cauza ca am avut osteomelita cu 12 ani in urma,de doua zile am dureri in soldul drept, ar putea fi din cauza ca picioarele nu sint de aceeasi lungime? Ar putea fi ceva grav?
Buna ziua. Trebuie sa veniti sa va vad. Nu orice durere inseamna si o leziune de menisc, si investigatiile trebuie completate cel putin cu o ecografie pentru a avea un diagnostic clar. Va astept!
Buna ziua, am si eu o intrebare, acum 2 ani am fost operata la ghenunchi de ruptura de menisc, anul acesta am inceput sa am iarasi dureri, daca stau foarte mult timp in picioare simt ca pur si simplu imi fuge rotula. Am fost la un medic iar acesta mi-a spus ca am ruptura de menisc intern. Ce trebuie facut?
Buna ziua. Nu putem sa ne pronuntam in cazul dstra fara o consultatie. Va sfatuim sa aveti incredere in medicul dstra si sa ii urmati sfaturile!
Buna ziua am si eu o intrebare eu am cifro scolioza dextroconvexa si am omoplatul iesit afara scolioza este de gradul 3 dar nu stiu de cat este curbura si mi sa spus ca trebuie sa fac operatie dar daca fac operatia a zis medicul ca tot asa o sa raman cu omoplatul afara si as vrea sa va cer un sfat
Buna ziua. In mod normal se masoara distanta dintre glezne, iar functie de rezultat se opteaza pentru tratamentul ortopedic sau chirurgical. Ortopedic inseamna orteze purtate temporar, masaj…iar chirurgical: osteotomie de reaxare a membrului pelvin. Va sfatuim sa va adresati unui medic specializat in chirurgia ortopedica infantila. O zi buna.
buna ziua,
am un baietel in varsta de 2 ani si 7 luni. a fost diagnosticat ca avand piciorusele in X. am fost la cateva controale, in urma carora am efectuat o serie de analiza la sange cat si o radiografie a membrelor in zona genunchilor. in urma lor nu a rezultat nici o problema osoara doar ni s-a recomandat a merge la mare (bai heliomarine…) si ca problema se va rezolva de la sine intr-un an de zile. m-ar interesa daca din explicatia mea ar reesi o eventuala rezolvare sau daca trebuie o efectuata o investigatie mai amanuntita.
Domn Doctor eu am discopatie lombara stanga….de multi ani..de 5 ani mia amortit piciorul stang..am merg la medic si mia dar injectii. Muscoril+bentelan.am facut doar 4 pana acum si tot asa ma simt …e normal ca su efect asa intirziat…???.multumesc mult.
Buna ziua.
Daca piciorul a amortit de 5 ani, aceste injectii nu au prea mare efect. Trebuie sa faceti un RMN ca sa aveti un diagnostic clar, si probabil cazul dstra are indicatie operatorie. Vorbiti cu un medic neurochirurg. Numai bine!
Am inteles, sunt discutii legate de tratamentul osteoporozei, dar nu am inteles de ce va operati, sau pentru ce…
buna din nou..toata chestia este ca ma doare ingrozitor coloana cand stau mai mult in scaun ma inteapa si de altfel toate incheieturile,de vreo 2 zile ma durut ingrozitor cotul incat nu puteam sa-mi misc mana sa si umflat poate sa fie osteoporoza sau altceva????mi-a fost recomandat un tratament cu osesor dar imi provoaca dereglari intestinale…altfel de tratament este recomdat???eu sunt o bolnava de lupus eritematos…si am urmat un tratament medicamentos cu MEDROL din cauza lui sa fi ajus la OSTEOPOROZA???va multumesc mult informatiile dvs conteaza foarte mult ptr mine
Buna ziua. Sicer nu credem ca este vorba de osteoporoza, poate de displazie de sold…luxatie congenitala de sold. Osteoporoza nu necesita interventii chirurgicale. Iar legat de costuri, ne pare rau dar oferim astfel de informatii. Va putem oferii doar informatii medicale. Va dorim mult succes!
Buna ma numesc Demeter Diana am 22 de ani si sufar de osteoporoza in august am interventie chirurgicala la solduri ambele….si am incercat sa discut cu medicul cat ma costa dar evita sa-mi zica!!puteti sa-mi ziceti va rog cam cat m-ar costa interventia chirurgicala….proteza necimenta la ambele solduri.va multumesc
Buna seara,va scriu din afara tarii,dat fiind faptul ca am investigatii continue legate de alte afectiuni ,am neglijat si oarecum sa vorbesc si despre aceasta problema,am o durere in talpa piciorului sau m-ai bine zis daca ,cumva calc strim fara sa vreau cad nu pot face miscari necontrolate ,sau daca sotul de multe ori maseaza talpile si ma stringe din ambele parti ale talpii la fel nu suport durerea si mi-as dorii sa stiu despre ce este vorba multumesc oseara buuna va doresc si astept raspunsul dvs
Buna ziua.
Este vorba despre o inflamatie a unui tendon din talpa(probabil: nu v-am consultat, deci raspunsul este subiectiv), si poarta numele de fasceita. Tratament este comntroversat si depinde de greutatea dstra, tipul de activitate pe care il aveti, vechimea leziunii…etc.Trebuie sa va adresati unui medic ortoped: trebuie plantograma/nu, fizioterapie/nu, infiltratii locale/nu…sunt multe tipuri de tratamente.
Numai bine!
Am 47 ani,osteoporoza in urma histerectomiei totale,hernie cervicala,doua vertebre tasate si artroza la unul din genunchi.Nu am o zi fara dureri.Practic toate incheieturile ma dor.De multe ori imi raman degetele de la maini inclestate si trebuie sa-mi deschid palma eu.Ma las pe vine foarte greu si am nevoie de ajutor sa ma ridic.Se aud pocnituri puternice in genunchi.Am fost investigata 6 luni cu diferite diagnostice provizorii.Spuneti-mi,avand in vedere ca sunt in alta tara,de unde sa incep si cu ce,ca sa pot avea si eu o viata normal?
Am 47 ani,osteoporoza in urma histerectomiei totale,hernie cervicala,doua vertebre tasate si artroza la unul din genunchi.Nu am o zi fara dureri.Practic toate incheieturile ma dor.De multe ori imi raman degetele de la maini inclestate si trebuie sa-mi deschid palma eu.Ma las pe vine foarte greu si am nevoie de ajutor sa ma ridic.Se aud pocnituri puternice in genunchi.Am fost investigata 6 luni cu diferite diagnostice provizorii.Spuneti-mi,avand in vedere ca sunt in alta tara,de unde sa incep si cu ce,ca sa pot avea si eu o viata normal?
Buna ziua. Din pacate nu va pot ajuta cu un răspuns clar pentru ca întrebarea este mult prea generala. Discutia este lunga!! Numai bine!
Iertati-ma ca va deranjez din nou.Reformulez postarea mea.Practic,cel mai tare ma deranjeaza durerea in zona cervicala.Ce as putea face pentru ca aceasta sa dispara sau macar sa se amelioreze?Am facut fizioterapie si kinetoterapie.Durerile s-au intensificat dupa aceste practici.Cat de periculoasa este pentru sanatatea mea?.Multumesc
Buna ziua. In primul rand un RMN, o interpretare buna si o analiza amanuntita a cazului.
Numai bine!