Doctor Ortoped Andrei Bogdan Ioan

  • 10 mart. 2013
  • Raspunsuri: 701
  • Vizualizari: 78.091

Screenshot_1

 

Calificative: vezi profil                                    Facebook: vezi profil

Sfatul Medicului: vezi profil                            Google+: vezi profil

 

Ma numesc Andrei Bogdan Ioan si sunt este medic ortoped in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si colaborator al sistemelor medicale: Medlife si Centrokinetic. Ca o scurta istorie a carierei mele, am absolvit facultatea de medicina la Targu Mures, ulterior al luat examenul de rezidentiat pe ortopedie, Bucuresti si am inceput cariera de rezident la Spitalul de Urgenta Sfantu Pantelimon, sub egida prof. dr. Cristea Stefan, unde am lucrat 3 ani. In aceasta perioada am efectuat si 2 stagii de pregatire in spitalul Sahlgrenska Goteborg, Suedia, sub egida dr. Branemark. Imediat dupa ce am inceput cariera de medic am dat examen de preparator universitar in cadrul catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila Bucuresti, unde am profesat timp de 5 ani, efectuand o activitate didactica intensa alaturi de studentii mei. In 2008, m-am tranferat la spitalul universitar Elias, unde am profesat timp de 1 an alaturi de prof. dr. H. Orban, participand la peste 200 de artroplastii de genunchi si sold. Ulterior m-am transferat la spitalul de Urgenta Floreasca, in cadrul sectiei prof. dr. Popescu Ghe.

Inca din anul 2009 am inceput sa profesez in mediu privat, initial in provincie in clinica Medis din Campina, ulterior in Bucuresti la clinica SOS. In anul 2011 am inceput o colaborare cu sistemul Medicover, atat la spital cat si in policlinica. In anul 2013 m-am transferat in sistemul medical Sanador, avand activitate preponderenta in cadrul spitalului, in care am efectuat pana in prezent in jur de 800 de interventii chirurgicale. Totodata ofer consultatii in cadrul clinicii Centrokinetic.

Din anul 2008 sunt doctorant in stiinte medicate „Osseointegrarea si protezarea in amputatiile membrului superior”, iar din 2009 Colaborator la Institutul de Biochimie al Academiei Romane in cadrul proiectului de cercetare: „Biocompatibilitatea filmelor de hidroxiapatita depuse pe materiale de tip implant”, iar din septembrie 2015 Doctor in Medicina.

In 2016 am devenit Sef de Lucrari in cadrul Catedrei de Ortopedie a UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Pe parcursul carierei mele am devenit membru in mai multe societati medicale romanesti si internationale:

sorotIsposrats

EFASesska

Ma caracterizez ca o persoana probabil foarte ambitioasa, corecta, civilizata, obsedata de munca mea,  dedicand in jur de 12 ore pe zi pentru ceea ce fac. Am ajuns la concluzia ca ortopedia este singurul hobby pe care il am, dar sunt fericit cu ceea ce fac, cand am rezultate si cand vad pacienti fericiti, care in acelasi timp ma apreciaza pentru ceea ce fac.

In ultimii ani m-am supraspecializat în chirurgie artroscopica – miniinvaziva, efectuand pana in prezent peste 2500 de artroscopii de genunchi, glezna si umar ( meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, repararea instabilitatilor de rotula, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj). Am efectuat cursuri de specialitate in Germania, Austria, Polonia, Spania, Suedia, Slovenia, Italia, Belgia si Franta. Am reusit sa ajung sa cunosc cei mai buni ortopezi din lume specializati in chirurgia minniinvaziva a umarului si genunchiului, sa vad cum gandesc, ce fac, cum pun indicatiile medicale si care sunt tehnicile chirurgicale pe care le folosesc. Cred ca mai am foarte multe de invatat, mai ales ca medicina este intr-un deceniu in care evolueaza extrem de rapid, in fiecare an aparand noi si noi tehnici si implanturi. Ca particularitati in profesia mea: am reusit impreuna cu echipa mea sa efectuam reconstuctii ligamentare personalizate la nivelul genunchiului cu rezultate remarcabile, in special pentru LIA, am obtinut rezultate foarte bune in suturile meniscale, aceasta fiind principala abordare in tratamentul acestei patologii, folosim frecvent terapiile biologice care la nivel mondial vor fi cel mai mare progres in urmatoarele 2 decenii, am ajuns la un nivel bun in chirurgia umarului, o chirurgie mult mai greu abordabila decat cea a genunchiului. Ar fi foarte multe de spus despre ceea ce facem ca echipa, incepand cu investigarea pacientului, tehnici chiruricale si metode de recuperare. Daca aveti rabdare, le veti gasi in site-ul nostru care insumeaza in prezent 450 de articole, fiind cel mai complex, explicit si vizitat site de ortopedie din Roamania. Acest site reprezinta munca mea si a echipei mele de peste 3 ani, si va spun sincer ca scriem si modificam, adaugam, schimbam idei zilnic, astfel incat sa il facem cat mai util pentru pacienti.

Medicina sportiva este un domeniu de mare interes pentru mine, de aceea am publicat peste 150 de articole de specialitate, incercand sa explic patologia frecvent intalnita la nivelul umarului si genunchiului. Am o colaborare stansa cu medici radiologi supraspecializati in patologia sitemului osteo-articular, atat in Romania cat si in Olanda, reusind prin investigatii paraclinice de specialitate (ecografie, CT, RMN) sa elucidez si sa tratez cu succes patologia sportiva. As putea sa remarc aportul dr Ghiea Sorin, medic primar radiolog, Presedintele Societatii Romane de Imagistica Musculo-Scheletala, si al dnei dr. Tache Georgiana, medic colaborator al centrului de recuperare Centrokinetic.

In prezent, pot spune ca ma consider in primul rand un clinician foarte bun, pentru ca citind si scriind atatea articole am reusit sa aprofundez foarte multe informatii, necesare formularii unui diagnostic corect. Eu consider ca primul pas in tratarea unei boli, este un diagnostic corect. Am o experienta extrem de bogata, acumulata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice: artroze, tendinite, fasceite, rupturi musculare, efectand peste 5000 de infiltratii (solutii vascoelastice, antiinflamatoare, PRP, STEM cells).

In prezent domeniile de interes sunt reprezentate si de chirurgia piciorului, de aceea am efectuat cursuri de suprespecializare in Germania, Polonia si Belgia, si am tratat cu succes urmatoarele afectiuni: hallux valgus (monturi), hallux rigidus, degetul in ciocan, picior plat valg. Statistic in ultimii 4 ani am efectuat in cadrul spitalului Sanador in jur de 200 de corectii la nivelul gleznei si piciorului. In 2014 am reusit sa aduc in Romania cura chirurgicala pentru picior plat valg cu Hyprocure, aceasta fiind cea mai performanta, putin invaziva si de succes metoda folosita in lume. In 2015 erau peste 30000 de pacienti tratati cu succes in lume, in peste 60 de tari. In Romania am operat peste 50 de pacienti prin aceasta metoda, corectia fiind completa. Pentru mai multe informatii va invit sa accesati: http://picior-plat.ro/

Am participat la numeroase cursuri postuniversitare şi stagii de pregătire organizate de societati de specialitate sau universitati medicale de renume in Germania, Austria, Suedia, Franţa, Polonia, Belgia, Slovenia şi Romania. In prezent lunar particip la conferinte, simpozioane, cursuri, congrese, pentru ca eu consider ca pentru a progresa am nevoie sa indeplinesc doi parametrii: sa capat experienta din ceea ce fac alti colegi, si sa capat experienta din ceea ce fac eu.

In anul 2016, m-am alaturat proiectului Centrokinetic, probabil una dintre cele mai bune clinici de recuperare din Bucuresti. Imi doresc ca in aceasta clinica sa pot coordona pacientii corect din punct de vedere al recuperarii, alaturi de dna dr. Simona Savulescu, deoarece consider ca rezultatul final al oricarui tratament ortopedic depinde in mare masura de procesul de recuperare. Am reusit sa implementam in acest proiect sistemul Reflex (un program de urmarire a pacientului in cursul procesului de recuperare, cu ajutorul unor senzori), placa Quickboard pentru testarea si recuperarea pacientilor. Sunt mandru sa lucrez alaturi de multi oameni extrem de bine pregatiti precum Alin Voica, Christos Poulis, Oana Antonic, Alina Iatan, Cornle Dragoi, etc, o adevarata echipa care ma ajuta sa ofer pacientilor programe complete de recuperare.

Cursuri postuniversitare:   

  • 2007 – Sp.Clinic Foisor, Aborduri chirurgicale – sold MIS in artroplastia primara
  • 2007 – Sp. Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Ecografia in diagnosticul precoce al luxatiei congenitale sold.
  • 2007 – Sp. Clinic Colentina, 2010-Sp.Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Actualitati in chirurgia piciorului-hallux valgus
  • 2008 – Sp.Cinic de Urgenta Sf. Pantelmon, Artroscopia genunchiului –  ligamentoplastia ACL.
  • 2008 – Viena, Austria, International Shoulder Course
  • 2008 – Sp Universitar de Urgental, Principii de baza in artroscopia de genunchi
  • 2008 – Graz, Austria, Basic arthroscopic course – knee, shoulder
  • 2008 – Poiana Brasov, Curs AO: Principii in Managementul Operator al Fracturilor
  • Mai 2009, septembrie 2009 – Shalgreska Hospital Goteborg, Suedia, Stagiu de pregatire
  • 2009 – Strasbourg, France, Advance arthroscopic course: knee
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Tratamentul actual in fracturile supra – condiliene femur
  • 2010 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Date moderne de fiziologie si patologie osoasa: particularitati ale fracturii pe osteoporoza.
  • 2011 – Oslo, Norvegia, Artroscopia si chirurgia genunchiului, Societatea Europeană de Traumatologie Sportivă
  • 2011 – Paris, Franta, Tehnici chirurgicale minim invazive în artroplastia de sold anterolaterală
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Conduita terapeutica in fractura de femur la politraumatizati.
  • 2011 – Sp Clinic de Urgenta Floreasca, Osteosinteza in fracturile de col femural.
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Mainii
  • 2011 – Bucuresti, Curs AO-Chirurgia Gleznei si Piciorului
  • 2012 – Strasboug, Franta, Challenges in the proximal Femur
  • 2012 – Lyon, France, Stagiu de pregatire – chirurgia gleznei si piciorului (hallux valgus, picior plat)
  • 2012 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire – ligamentoplastie, transplant de cartilaj articular
  • 2013 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea genunchiului Stryker
  • 2013 – Munchen, Germania, Course shoulder and knee surgery – Artro lab
  • 2013 – Wels, Austria, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 – Bucuresti, Romania, Curs de specializare in protezarea soldului Stryker
  • 2014 – Poznan, Polonia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2014 mai – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Paris, Franta, Stagiu de pregatire in artroscopia de genunchi si umar
  • 2014 octombrie – Valdoltra, Slovenia, Stagiu de pregatire in traumatologie sportiva (glezna, genunchi, umar), Stagiu de artroscopie
  • 2014 – Munchen, Germania, Stagiu de pregatire in artroscopia de umar si genunchi
  • 2015 – Advence Course on Shoulder Arthroscopy, Val d’Isere, Franta
  • 2015 – Munchen, Germania, Curs de chirurgie a gleznei si piciorului
  • 2015 – Anwerp, Belgia, Congresul European de chirurgie a piciorului si gleznei
  • 2015 – Bucuresti, Curs Stryker: Metode osteosinteza la nivelul membrului superior
  • 2015 – Bucuresti, Curs Ronda Medical: Metode de fixare in reconstructia LIA
  • 2015 – Lyon, Franta, ISAKOS Congress
  • 2015 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
  • 2015 – Timisoara, Romania, Al XX-lea Congres National de Radiologie si Imagistica Medicala – in calitate de Lector: „Corelatii clinice, paraclinice si terapeutice  in patologia umarului”
  • 2015 – Banja Luka, Bosnia, VI Balkan Congress of Arthroscopy, Sports Traumatology and Knee Surgery
  • 2015 – Berlin, Germania, Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery-Berlin: GIII Minimally Invasive Approach to Flat Foot Surgery
  • 2015 – Bucuresti Romania, al XVI-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie
  • 2016 – Val d’Isere, Franta, 6th Advence Course on Knee Arthroscopy
  • 2016 – Bucuresti, Romania, SRATS Congress (Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva)
  • 2016 – Novi Sad, Serbia, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells, PRP)
  • 2016 – Barcelona, Spania, 17th ESSKA Congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
  • 2016 – Bucuresti, Romania, Curs de Rezonanta Magnetica si Ecografie in Patologia Articulatiilor Gleznei si Cotului, incitat in calitate de Lector: „Traumatologia sportiva la nivelul gleznei si cotului”
  • 2016 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
  • 2016 – Amsterdam, Olanda, Stagiu de pregatire in chirurgia miniinvaziva a umarului  Dr. Maarten van der List
  • 2016 – Bucuresti, Al II-lea Congres al Clubului Regal al Medicilor
  • 2017 – Munchen, Germania, Advance shoulder surgery – Artro lab
  • 2017 – Budapesta, Ungaria, EFAS (Cogresul European de Chirurgia Gleznei si Piciorului)
  • 2017 – Aneccy, Franta, International shoulder advence course dr. Laurent Lafosse
  • 2017 – Bucuresti, Tehnici reconstructive ale cartilajului articular
  • 2017 – Timisoara, Congresul National de Ortopedie si Traumatologie
  • 2017 – Poznan, Polonia, Advanced Knee and Shoulder Arthroscopic Course (RehaClinic)
  • 2018 – Bucuresti, Congresul Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva, SRATS
  • 2018 – Glasgow, Scotia, 18th ESSKA congress (Societate europeana de traumatologie sportiva, chirurgia genunchiului si artroscopie)
  • 2018 – Budapesta, Ungaria, Stagiu de pregatire in Terapiile Regenerative (STEM Cells BMAC, PRP, LipoGems)
  • 2018 – Nice, Franta, Advanced Shoulder Course  Dr. Pascal Boileau
  • 2018 –  Belgrad, Serbia, Al 5-lea Simpoziin de Medicina Regenerativa, Speaker Invited cu lucrarea „Importanta terapiilor regenerative in reconstructia logamentului incrucisat anterior”
  • 2019 – Torino, Italia, Curs de terapie regenerativa: Transferul de microgrefe cartilaginoase in afectiunile ortopedice
  • 2019 – Londra, Anglia, Advanced knee course (leziuni complexe multiligamentare la nivelul genunchiului

Domeniile  mele de interes profesional sunt:

Chirurgie artroscopica – miniinvaziva (genunchi, umar, glezna): transplante ligamentare (LIA, LIP, MPFL, LCL, ALL, CC Ligaments) – autogrefe/alogrefe/grefe sintetice, autotransplate osteocartilaginoase, osoase, augmentari ligamentare, osoase, artrodeza artroscopica de glezna, refacerea instabilitatii umarului, reinsertia coafei muschilor rotatori (supraspinos, infraspinos, substapular),  tenodeza muschi biceps brahial, capsulectomie in frosen shoulder.

Terapiile regeneratice cu PRP, cel STEM.

Chirurgia picicorului (Hallux valgus, Hallux rigidus, Deget in ciocan, Tailor bunion, Metatarsalgii, Picior plat, Picior cav).

 

Contact:

Ofer  consultatii miercuri sau vineri in cadrul clinicii Centrokinetic, in intervalul orar 14.00-19.00. Pentru programari va rog sunati la nr: 0786602299 sau 0755055216.

In incheierea acestei prezentari as dori sa adaug ca imi doresc intotdeauna sa existe un respect reciproc intre medic si pacient, pentru ca eu personal ma gandesc sa aplic doar tratamente  corecte, rapide si eficiente. Iar acest deziderat nu poate fi obtinut fara ajutorul echipei mele:

Dr, Ghiea Sorin 

FotografulTAU-9928 FotografulTAU-9884

 

  • Dr. Onut Ciprian – medic rezident ortoped
  • Nedelea Daniel – asistent medical
4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

701 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Buna ziua domnule doctor am si eu cateva intrebari.Acum 2 luni mam operat de ligament incrucisat anterior rupt si corn menisc posterior intern dar dupa aceste 2 luni am inceput sa simt iar instabilitate in genunchi si cateodata imi trosneste ceva mai tare in spatele genunchiului iar dupa ce imi trosneste simt in interior ca totul este ok dar numai dupa ce trosneste pana atunci simt ca ma tine ceva pe loc am facut 1 luna si jumatate recuperare.Cumva este posibil ca operatia sa nu fi reusit sa se fi rupt ligamentul nou sau sa se fi desprins din suruburile… Read more »

Anonymous

Buna ziua faceti si infirtratii cu PRP!

Anonymous

Bună ziua! Domnule doctor am și eu o întrebare la dvs. În urma RMN ului făcut sant diagnosticată cu ligament încrucișat anterior și posterior, plus leziune menisc gradul 2 la amândoi genunchi. Mi sa spus că am gonartroza gradul 2 și coxartroza gradul 2 la solduri. Am făcut 2 infiltratii in genunchiul stâng cu diprophos dar simt nici o ameliorare. Ce am de făcut?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu ma pot pronunta doar din descrierea dstra. Pare ca aveti indicatie chirurgicala daca cele 2 ligamente sunt rupte dar aceasta decizie depinde de multi factori.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor. Am facut un RMN in urma unei cazaturi urate la fotbal si am aflat ca am LIA si doua meniscuri rupte. As dori sa va trimit RMN-ul si daca se poate sa imi confirmati daca trebuie operatie chirugicala sau nu. Va multumesc.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu avem aceasta forma de evaluare.
Trebuie sa veniti la o consultatie.
Numai bine!

Anonymous

Recent am sunat la Spitalul de Ortopedie si Chirurgie Plastica MedLife in vederea efectuarii unei programari la domnul dr. Andrei Ioan Bogdan, pentru o problema medicala la sold (articulatia coxo-femurala). Cu stupoare am aflat de la operatoare ca domnul doctor a specificat ca nu primeste pacientii cu probleme medicale la sold, brat, umar si multe alte afectiuni ortopedice. Eu consider o lipsa de profesionalism si o incalcare a deontologiei profesionale….

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Este doar parerea dstra, dar in lume toti medicii sunt supraspecializati doar in anumite afectiuni, iar in acest mod pacientii ajung sa fie tratati de cei mai buni specialisti pe afectiunea lor.
Doar in Romania fiecare doctor trateaza toate afectiunile pentru ca nu avem aceaste supraspecializari implementate.
Spitalul Medlife incearca sa se alinieze la standarde europene si de aceea medicii au supraspecializari.
In sine, speram ca v-a fost oferita o alternetiva la consultatie si va dorim numai bine!

Anonymous

Buna ziua.Tatal meu este diagnosticat cu gonartroza .Se deplaseaza aproape normal.nu poate indoi total piciorul drept.in ultimul timp se umfla genunchiul si e foarte cald.este un om activ ce nu sta locului!are 73 ani nu este gras.ce ar fi de facut.daca facem o programare la centrokinetic este suficienta o radiografie pe care o avem?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Da, va asteptam cu o radiografie.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor! Am fost operat de ruptura de tendon achilian stang prin tenorafie pe data de 03 sep. In data de 17 oct am dat jos orteza de ghips si am început recuperarea cu un kinetoterapeut. In data de 19 oct in timp ce mă deplasam cu cârjele am alunecat și am căzut. Am făcut urgent un RMN prin care mi s-a comunicat următorul rezultat:
<<>

Vă rog să îmi spuneți dacă este vorba de o a doua ruptură de tendon și ce este de făcut în acest caz.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Buna ziua.
Nu ma pot pronunta fara sa vad filmele si sa va consult. Rezultatul RMN nu se poate citi. Nu l.ati adaugat.
Numai bine!

Anonymous

Domnul Andrei
Acum 16 ani am fost operat pentru inlaturarea unui ependymom in zona lombara. Operatia efectuata la Karolinska sjuckhuset din pacate a fost urmata de o serie de complicatii care au distrus partial functionalitatea systemului nervos.
As vrea sa va intreb daca tipul de afectiune pe care il am poate fi tratat cu stem cell.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu am experienta in aceasta afectiune.
Numai bine!

Anonymous

Stimate d-le doctor, as dori parerea dumneavoastra asupra tratamentului pe care ar trebui sa-l urmez avand in vedere rezultatul RMN efectuat la 12.11.2018, la genunchiul stang: – truncarea marginii libere a ambelor meniscuri cu zona de portanta ce apare expusa bilateral, nivel la care se evidentiaza denudari corticale la nivelul compartimentului intern cu fracturi trabeculare tibiale mansonate de edem osos intins (condromalacie grad IV) si neregularitati la nivelul cartilajului condilian compartiment extern (condromalacie grad II); se adauga osteofite importante marginale tibio-condiliene in ambele compartimente. – LIA, LIP, LCL, LCM si ligamente Wrisberg si Humphrey in limite normale. – subtierea marcata… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Raportat la faptul ca aveti gonartroza gr IV, probabil ca indicatia este chirurgicala de protezare a articulatiei.
Dar nu pot sa va spun exact fara sa va examinez clinic.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua ,
in urma ecografului facut de dr.reumatologa la genunghiul stang , am urmatorul diagnostic:
-protruzie menisc medial subcapsular 6,9 mm hipoecogena in interiorul meniscului medial (fisura)
-cartilaj femural ner.cu dimensiuni 1,6 mm si osteofite
-in spatiul popliteu prezinta formatiune care comunica(gonartroza stanga)
S-ar parea ca ar trebui sa fac protezarea genunghiului.
Dar inainte nu as putea sa fac procedura PRP si poate scap de operatie?
Din tot sufletul as vrea o parere de la dvs.
Si daca se poate sa vin in Bucuresti pentru o consultatie .
Multumesc ,

Anonymous

Buna ziua, in urma unui accident am fractura de humerus cuminutiva neconsolidata. doctorul a decis sa port fixatorul in speranta ca se va consolida fractura. 3 luni am avut fixator, care a trebuit scos deoarece datorita atrofierii muschilor s-a dislocat umarul. De abia acum pot face investigatiile neurologice deoarece nu simt si nu misc mana de la cot in jos. S-a creat un cerc vicios. Nu pot face recuperare deoarece nu este fractura consolidata. Nu se pronunta nimeni in vederea unei operatii ortopedice datorita nervilor lezati. Nervii nu se pot reface deoarece nu mai am masa musculara suficienta. Nu pot… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Situatia este complicata. Daca ati avut fixator, inseamna ca fractura a fost deschisa. Daca au trecut 3 luni, nu se mai pune problema de infectie si atunci fractura trebuie sa fie fixata. Ca sa faceti recuperare cat mai repede si sa fi3 sigur procesul, trebuie tija de humerus.
E important si ce spune EMG pentru ca daca e vreun nerv intrerupt ca si conducere, el trebuie in timpul operatiei evidentiat si tratat in functie de leziune.
Numai bine!

Anonymous

Bună ziua domnule doctor, Aș dori să vă cer un sfat. In urma cu 3 saptamâni am suferit un traumatism la nivelul piciorului stâng (Am sărit de pe o masă de 50 cm înălțime și am aterizat cu calcaiul pe un blat inferior al mesei aflat la cca. 10 cm de sol. Am fost la spital unde in urma radiografiilor standard s-a considerat că e o entorsa mediotarsiana si mi s-a recomandat RICE si mersul cu sprijin cu o carja. La 4 zile de la eveniment (deoarece am simtit niste cracmente) la recomandarea unui coleg ortoped am făcu un CT… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa nu calcati pe picior 6 saptamani, iar ulterior sa incepeti progresiv pana la 8 saptamani.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua dl doctor
Ma numesc Gabriela.
Am o fractura de articulatie mana, partea de jos, mi-a fost pusa mana in ghips 3 saptamani pana deasupra cotului, la mine in oras (Pitesti) acum mi-a fost taiat ghipsul putin, sub cot,si mi s-a spus sa fac miscari usoare de mobilizare a cotului. Cand las bratul in jos mi se invinetesc degetele, daca o ridic, dispare invinetirea. Va rog mult sa imi spuneti daca este o problema. Sa ma duc la urgente sau este normala manifestarea data fiind perioada lunga de imobilizare a bratului? Va multumesc mult.

Anonymous

Va multumesc mult.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Simptomele sunt normale si vor disparea in cateva luni.
Numai bine!

Anonymous

Bună ziua,
Mulțumesc mult pentru sfatul dvs.
In ceea ce privește fizioterapia, la ce interval de timp considerati că o pot face, după cele 6 săptămâni de imobilizare?
Vă urez să aveți parte numai de bine!
Cu stimă, dr. Bădescu

Anonymous

Buna,ziua,dl doctor.! La ce pret estimativ,s ar ridica o interventie chirurgicala pt mont si celelalte 4 degete in cazul unui picior destructurat- metatarsalgie? Multumesc!

Anonymous

Buna ziua, V-as ruga daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. M-am operat de ligament si sutura de menisc in urma cu 9 luni si sub genuchi a ramas un fel de grasime care impinge uneori rotula. Mai exact daca fac miscari usoare simt ca se plimba ceva sub ea si mai si trosneste.Miscarile imi deplaseaza cumva rotula pana la un moment dat cand trosneste si nu mai am nici o problema. Daca miscarea este brusca sau puternica cum ar fi genoflexiunile pe care nu pot sa le fac atunci trosnitura este si mai mare si… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Trebuie sa faceti sport pana la 2 ani, iar aceste simptome se vor imbunatatii.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara.In urma unui accident de masina am ramas cu dureri de spate zilnice (dureri care apar dimineata cam dupa 2,3 ore dupa ve incep serviciu…sunt camerista….si seara cand dorm ma simt ok)si mi s.a recomandat un CT torace grilaj costal + omoplat stang si am primit urmatorul rezultat:Anamnestic status post vechi traumatism-accident rutier ianuarie 2017. .Veche fractura 1/3 medie clavicula stanga,vicios consolidata.Vechi fracturi la nivelul arcurilor costale posterioare stangi coaste IV,V,VI,VII,VIII si arc anterior coaste stangi III,IV si V.Fracturile de la nivelul arcurilor costale posterioare stangi,IV,V si VI prezinta o consolidare vicioasa cu angulare ce realizeaza artroze cu procesele… Read more »

Anonymous

BUNA SEARA D LE DOCTOR. este relevanta radiologia digitala pentru in diagnostic la umar. mai precis la coafa rotatorie ,unde suspectez eu ca este problema.mii de miscari pe zi ceva degenerativ .dureri la ambele incheieturi .dureri la effort si in repaus noaptea
.multumesc numai bine

Anonymous

Tendon ahilian ingrosat 7mm cu leziune superficiala cu intrerupere de fibre tendinoase 5/8/18 mm in tetreimea medie a tendonului si calcifieri milimertice in profunzumea tendonului…….este grav?…tb.sa vin la o cosultatie la dvs.in Bucuresti

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Aveti o tendinopatie achileana veche. Trebuie sa faceti fizio si kinetoterapie, streching, talonete, si o terapie regenerativa cu PRP.
Numai bine!

Anonymous

Stimate D-le Doctor. Oricum, sotia mea deja s-a programat la un consult la D-voastra, dar nerabdarea ma îndeamnă să vă adresez o rugaminte. În urma unui accident de ski, conform interpretarii RMN, LIA este sectionat. La varsta de 63 de ani și cu o statura bună în sensul că nu are decat cca. 53 Kg. considerti ca este posibilă plastia LIA și daca recuperarea se scurtează ca timp sau dimpotrivă ca urmare a operației și dacă are sanse sa mai practice skiul la nivel recreational în cele două variante daca se reconstruieste LIA / fără reconstrucția LIA. Cu deosebit respect?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Varsta nu este un impediment. Daca persoana este activa si nu are artroza, ligamentoplastia are indicatie.
O astept!

Anonymous

Buna ziua,
in cadrul unui antrenament mi-am accidentat genunchiul stang.
Rezultat RMN : „LIA cu semnal edematos , dezorganizat, dimensiuni crescute cu intreruperea continuitatii in 1/3 superioara in vecinatatea insertiei femurale ce cuprinde aproximativ 2/3 anterioare ale ligamentului-in contextul unei rupturi LIA in portiunea lui superioar ce cuprinde aprox.2/3 anterioare ale ligamentului.[…]
leziune grad I corn posterior menisc extern si intern
usoara subluxatie externa a patelei’
Doctorul ortoped a constatat si instabilitatea genunchiului, recomandandu-mi sa caut un specialist intr-o alta localitate si sa optez pentru ligamentoplastie.
Puteti sa ma ajutati cu o opinie?
Multumesc anticipat!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Da, cf RMN.lui aveti indicatie operatorie absoluta. Numai bine!

Anonymous

Multumesc pentru raspuns! Se poate sa-mi oferiti datele dumneavoastra de contact ?

Anonymous

Buna ziua , am 58 ani si practicant tenis de camp de nu de performanta dar pasional si zilnic pe timp de vara si pe zgura, in urma unui joc am suferit un traumatism la genunchiul stang(deplasare spre stanga cu rasucire pe picior), s-a umflat genunchiul, au urmat antinflamatoare ,gheata, fizioterapie(diapuls,ultrasunete).Dupa 2-3 saptamani s-a desumflat dar am ramas cu dureri usoare, instabilitate pe picior si chist in spatele genunchiului. Am facut RMN cu urmatoarele concluzii: -condropatie stadiu 4 patelofemurala si stadiul 3 compartiment intern – leziune cu traiect oblic corn posterior menisc intern -bursita moderata – chist popliteu 4 cm… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
In principiu va trebuie o artroscopie pentru stabilizarea leziunilor articulare si o terapie regenerativa pentru a incetini evoluția artrozei.
Legat de tenis, nu aveti contraindicatii.
Numai bine!

Anonymous

Va multumesc frumos pentru raspuns si bunavointa.

Anonymous

Buna ziua,
O fata care peste 1 luna face 17 ani , care practica handbalul si care a fost diagnosticata conform RMN cu leziune grad 3 LIA ,leziune grad 4 corn posterior MI ,leziune grad 3 corn posterior ME poate fii operata sau trebuie asteptat sa implineasca 18 ani?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Sigur ca poate fi operata. De la 10 ani se poate face intervetia.
Numai bine!

Anonymous

Multumesc frumos !

Anonymous

Buna ziua domnule doctor.Am 18 ani si practic fotbal de 10 ani,Nu prea am avut probleme medicale. Dar in ultimul an a fost un cosmar.Entorse peste entorse, la fiecare 1-2 luni faceam entorse ba la glezna stanga ba la glezna dreapta.M am interesat pe net la exercitii kinetoterapeutice dar nu mi se pare ca amelioreaza foarte mult problema.Insa in iarna cam prin decembrie a mai aparut o problema:la genunchi. La un antrenament am simtit din senin ca mi se blocheaza genunchiul drept.In urmatoarea saptamana m-am dus la u RMN si am aflat ca este vorba despre o fisura de menisc… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Imi este greu sa ma pronunt fara sa va consult si sa vad filmele.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor.Am 49 ani si in spatele genunchiului drept am un chist Baker nu foarte mare ,capatat acum 8 ani dupa genoflexiuni.A aparut aproape instrant.Intrebarea mea este daca pot face infiltratii in genunchi cu substante vascoelastice pentru ca ma dor genunchii amandoi, mai ales dreptul ,si am crepitatii osose la ambii genunchi.Am luat medicamente cu acid hyaluronic si glucosamina mult timp.Imi mai trece durerea cat de cat dupa ele ,dar daca intrerup mai mult de 3 luni reapare.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Da, puteti face fara probleme.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara. Mă numesc Ani Lucia si am lăsat in data de 15.03.2019 un comentariu.Va rog din tot sufletu sa ma sfătuiți si pe mine ce proceduri sa mai urmez pentru a ameliora durerile.Mii de mulțumiri.O seara frumoasă.

Anonymous

Buna ziua.Imi puteti spune va rog care este diferenta dintre Terapii regenerative cu PRP ridicat si Terapii regenerative cu PRP scazut iar in cazul infiltratiilor PRP ANGEL cate trebuie facute.Mentonez ca am avut o operatie LIA la genunchi in urma cu 1 an. multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Discutia este complexa. Aveti toate informatiile pe site. Numai bine!

Anonymous

Buna seara. Sunt din Rm.Valcea si am 61 ani. Am fost diagnosticata cu gonartroza bilaterala , mai avansată la piciorul drept si pinteni calcaneeni la ambele călcâie. Am radiografie din data de 24.05.2019. Ma dor f f tare tendoanele din spatele genunchiului drept si de azi h 16,30 nu ma mai pot sprijini în piciorul drept sub nicio forma sau pozitie. Durerile sunt puternice si in pozitie relaxată in pat . Ce pot face ? Când pot obține o programare pentru consult la dvs ?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa faceti RMN genunchi bilateral si apoi sa mergeti la o consultatie.
Pentru dr. Andrei Bogdan: 0755055216.
O zi buna!

Anonymous

Buba ziua. Am o gonartroza bilaterală si pinteni calcaneeni la ambele picioare; tot din data de 24.05.2019 ma dor f f tare ligamentele din spatele genunchiului drept si nu pot călca pe picior; ultima radiografie este din data de 24.05.2019. Oare se poate trata nechirurgical ? Dv. ce sugerati ?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa faceti un program complex de fizio si kinetoterapie si infiltratii locale. Daca rezultatele nu sunt multumitoare, trebuie artroplastie de genunchi.Numai bine!

Anonymous

Buna ziua. Am 40 ani si practic alergarea pe distante lungi. In urma cu cateva saptamani am observat o proeminenta osoasa in spatele calcaiului, spre lateral exterior. S-a pus diagnostic Haglund (dupa consult ortopedic) fara restrictii de alergare. Apoi tendinopatie insertionala calcaneana (fara consult, online) cu recomandarea de a inceta alergarea. Nu simt nicio durere, niciun disconfort, n-am avut niciodata probleme cu tendonul ahilean, nu exista vreo tumefiere, roseata in zona. Pt un diagnostic clar se poate face o programare la dvs?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa faceti un program complex de fizio si kinetoterapie si infiltratii locale. Numai bine!

Anonymous

Buna seara, imi cer scuze ca deranjez dar am nevoie de parerea dvs si poate de o consultație, Am crezut ca tendonul e cauza, mi am facut radiografie si s a constatat că am o depunere de calciu sau asa ceva deasupra calcaiului. Dimineata nu pot sa merg in el, după amiaza se umfla deasupra calcaiului iar durerile sunt si mai mari. Un doctor mi a spus sa ma opereze, altul nu ci doar să fac infiltrați. Doamna dr reumatolog imi spune că îmi face infiltrați cu diprofos dar ca nu e sigura ca nu imi va atinge tendonul. Durerea… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Diprofosul e un medicament scos din folosinta. Trebuie sa faceti infiltratii ecoghidate cu Kenalog. Este un antiinflamator de ultima generatie, si fizioterapie.
O zi buna!

Anonymous

Buna ziua
sunt Florin Marcu, medic de recuperare medicala la hotelul Ceres din statiunea 1 Mai si vreau sa invat sa fac infiltratii. La noi in hotel avem f multi pacienti varstnici cu reumatism degenerativ. Am luat legatura cu colegi de ai mei ortopezi dar cred ca daca as avea cateva planse cu imagin ale punctelor unde se fac infiltratiile m ar ajuta si mai mult. Ma puteti ajuta in acest sens??? Va multumesc
Cu consideratie
Dr Marcu Florin

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu stiu daca asta va ajuta.
Trebuie sa faceti un curs in acest sens.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua,dl doctor! Am dureri de picioare la mers si uneori si in repaus,in zona metatarsienelor,si a partilor laterale ale piciorului,spre oasele uniforme. Zonele acestea laterale sunt si umflate si simt ca o arsura,o presiune. CARE AR FI CAUZA,CE INVESTIGATii îmi recomandati? Am 56 ani,1,58 înăltime si 65 kg.

Anonymous

Buna ziua,de cateva saptamani mi-au aparut niste dureri intense in zona cotului catre interior,mai ales la efort,pot veni la o consultatie,rmn ?

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Sigur.
Pentru programare 0755055216.
Numai bine!

Anonymous

Domnule Doctor imi puteti raspunde si mie o am pe mama mea diagnostificata cu cosartroza la pic drept (sold)se pote interveni are si o problema cardiologica respectiv 2 valve infundate mia fost indicata protezarea de medicul ortoped de la buzau se poate interveni?p

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Mama dstra trebuie evaluata global si daca medicii anestezist si cardiolog isi dau acceptul, atunci poate fi operata.
Numai bine!

Anonymous

Bună ziua Dl Doctor as avea si eu o întrebare!
Acum 10 zilei am căzut si m am ales cu o fractura trimaleolara la piciorul drept îmi este foarte frica de operație mi s ar putea face anestezie generala sa ma adoarmă .
Mulțumesc si aștept un răspuns .

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Da, se poate face. Dar operati.va cat mai repede. Dupa 14 zile, e mai complicata situatia.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnu Doctor Andrei va rog daca puteti sa îmi raspundeti si mie si să îmi spuneti cum se poate face recuperarea piciorului fetiței mele de 13 ani.Va dau detali acum Diagnostic la externare Fractura Supracondiliana Femur Drept Cu Deplasare Operata Epicriza Pacienta in virsta de 13 ani cunoscuta cu fractura Supracondiliana femur drept cu deplasare operata OS cu brose(2)se internează in vederea definitivării tratamentului chirurgical.În data de 08.08.2019 se intervine chirurgical în analgosedare si se practica extractia materialului de osteosinteza(2 brose). Evolutia post-operatorie a fost favorabila-stare generala buna,afebrilitate,plag chirurgical curat fara semne de indlamatie,în curs de de epitelizare.… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Clinica noastra este in Bucuresti.
Legat de radiografie: daca are facuta inainte de scoaterea broselor, nu avea rost sa o iradieze si dupa. Daca nu avea deloc, da, trebuie.
Legat de recuperare: incepeti cat mai repede ai cat mai serios. Cel putin 6 luni trebuie sa faca.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara.Ma numesc Andrei sunt sportiv de performanta(fotbalist).In urma unui antrenament am simțit durere moderata la genunchiul stang.Am fost la spitalul Foișor și mi sa recomandat efectuarea unui RMN cu următorul rezultat.Ce ar trebui sa fac,este de operat?REZULTAT: Examinarea IRM nativa la nivelul genunchiului stang evidentiaza: -rapoarte osoase normale; -meniscuri-cu insertie, grosime si semnal normal; -LIA-cu insertii pastrate, traiect cu reactie inflamatorie peri si interfibrilara cu discontinuitatea catorva fibre din fascicolului postero- lateral; -LIP, LCL, LCM, tendoane patelar, cvadricipital si retinacule patelare-cu traiect, dimensiuni si semnal in limite normale IRM; -cartilaje articulare cu grosime pastrata, fara discontinuitati; -plica sinoviala infrapatelara;… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu pot sa ma pronunt daca nu va consult clinic. Va astept la Centrokinetic.
O zi frumoasa!

Anonymous

Buna ziua dl.doctor.Am 64 ani si am coxartroza de.sold stang.Va rog sa imi spuneti daca ma puteti ajuta dvs in aceasta problema.Va multumesc

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Depinde de tratament, de stadiul bolii si de indicatii. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua domnule doctor Andrei, și t mămica unui băiețel de 5 ani și șase luni, la vârsta de 2ani i-am descoperit întâmplator la tibia dreapta un chist. La radiografie nea spus ca este chist osos anevrismal, am făcut prima intervenție la medlife, injectare cumăduva hematogena care nu a dat rezultat, a doua intervenție a fost injectare cu alcool .in urma celei de a doua la control nea spus ca începe sa se umple osul cu măduva. La repetarea altei radiografii nea spus ca este ok ca osul sa umplut cu maduva. După o perioada de 1an a început sa… Read more »

Anonymous

Buna ziua, aproape de o luna am fost operata la genunchi, plica syndrom, și aș avea nevoie de câteva sfaturi. Încă de la operație ma doare mușchiul de deasupra genunchiului. Pot sa merg puțin fara cârje, dar mi se umfla repede genunchiul. Îmi e teama sa nu fac mișcări bruște deoarec mă doare mușchiul foarte tare. De exemplu îmi e foarte greu sa urc în mașină. Trebuie sa îmi prind piciorul cu mâna că nu pot să îl ridic din cauza că încordez mușchiul și nici nu îl pot îndoi in acest timp. La fel și cu urcatul în pat.… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Va sfatuiesc sa intrati intr-un program complex de fizio si kinetoterapie. Doar asa veti castiga mobilitatea si veti scapa de dureri.
Numai bine!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Nu este specialitatea mea si nu va pot ajuta. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua dl doctor Andrei!
Am genunchii umflati si simt presiune cand merg in special la genunghiul drept.
Am facut RMN la ambii genunchi si rezultatul este:
genunchi drept: Plica sinoviala suprapaletara; schita de plica sinoviala infrapaletara.
Condropatie gradul III femuro-tibiana in compartimentul medial.
Condropatie gradul II patelo-trohleara.
Leziune interstitiala LIA.
Leziune gradul III corn posterior MM.
Hidartroza in cantitate mica.
la genunchiul stang e acelasi rezultat dar nu ma doare.
Multumesc frumos si astept un raspuns.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Comform RMN.lui aveti indicație chirurgicala. Numai bine!

Anonymous

Buna ziua o intrebare daca se poate sa ma lamuriti sau un mic sfat daca doriti,Am suferit o operatie la tendon si la muschi de la calcaiul stang,sau bagat niste suruburi din plastic din ce stiu,am stat circa 4 luni si respectand totul ca la carte ,dupa aceste luni doctorul a spus ca este ok si pot sa incep lucrul,dupa 2 luni de munca au inceput sa apara dureri groaznice in aceiasi zona,am fost iara la doctor,am facut rmn si a spus ca am lichid si trebuie tras si sa fac o infiltratie ok am facut si acest lucru am… Read more »

Anonymous

Bună ziua, As dori sa va întreb și eu care este tratamentul nechirurgical pentru o ruptura parțială de 1/2 sau 1/3 din ligament. Se pune orteza? E recomandata recuperarea sau mai întâi trebuie o imobilizare în orteza și după aceasta? MENȚIONEZ de asemenea ca am și displazie trohelara și nu mi dau seama dacă din cauza iei am și problema la ligament. Am făcut 4 rmn uri in decurs de un an și la al 3 lea mi a ieșit ruptura 1/2 din ligament la al 4 lea 1/3 din ligament. La primele nu mi a ieșit decât displazia și… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Tratamentul sau conduita depind de examenul clinica. Nu ma pot pronunta fara sa vad filmele si sa va consult.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua dl doctor ce parere aveti de terapia Shockwaze si daca recomandați pt SINOSTOZA CALCANEANA pt fata mea de 21 de ani si cand o sa aduceți la centru?
La dv. am făcut Tecar Crio Tens Kineto

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Din ianuarie o sa o avem, si da e o terapie foarte buna!

Anonymous

Buna seara!Am 64 ani, Parkinson , gonartroza, am facut Synocrom forte One, 4ml de vreo 4-5 ori in ultimii 5 ani, iar acum nu se mai gaseste.Infiltratiile facute m-au ajutat mult.Acum, ca nu se mai gaseste ce mi-ati recomanda dintre Arthrum 75mg/3ml, Hyalone sau Synvisc One?Sau poate alta, dar tot as dori o singura infiltratie, cu o concentratie mare?Va multumesc!

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Eu folosesc Opsivisc Single, un produs foarte bun.
O zi frumoasa!

Anonymous

Bună ziua,

Am descoperit de curând metoda de operatie prin Hyprecure.

În cazul meu este vorba de „overprontie” la ambele picioare.
Toate celelalte metode cu încălțăminte adaptate picioarelor se pare că nu mă.ajuta, durerile persista încă de un an încoace gleznele continua sa se deplaseze enorm.

Puteți să mi spuneți din practica d voastră sau din literatura pe care o cunoașteți ce riscuri ați întâlnit sau aveți cunoștință cu acest inplantant.

Cu respect,

Voichita

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Riscurile sunt minime, iar operatia este indicata in stadiile nu foarte avansate ale afecțiunii.
Numai bine!

Anonymous

Buna seara! Putem veni la dumneavoastra cu un baietel de 4 ani pentru consultatie si tratament cu picior valg bilateral? Am folosit si ghete ortopedice.

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Puteti suna la 0755055216, si merge la Centrokinetic la dr. Marinescu sau Tomescu, specializati pe copii.
Numai bine!

Anonymous

Buna ziua Domnule Doctor, Am doar 45 de ani si in conteztul ovarectomiei bilaterale am intrat la menopauza in Dec. 2016. S-a ajuns la ceasta interventie in urma unei endometrioze grad IV. De aceea nu am putut lua tratamnent hormonal de substitutie. Pana in 2018 am ajuns la osteopenia cu tratament injectabil cu Prolia doar de un an. Am facut 2 injectii. La RMN s-au descoperit: „La nivelul spongioasei subcorticale adiacente conturului superointern al ambelor capete femurale se pun in evidenta zone de spongioasa cu semnal moficat ce prezinta contururi cu character serpiginos cu dublu semnal avand suprafete de aprozimativ… Read more »

Andrei Ioan Bogdan

Buna ziua.
Necroza de cap femural, ca si rezolvare eficienta, are terapia hiperbara.
Numai bine!

701
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x